Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ikr mit jelent?

Ikr mit jelent?

Figyelt kérdés

I know, right?

Ezt tudom, de mi értelme hozzá fűzni a right szót? Ez kioktatónak tűnik. Vagy nem azt jelenti, hogy: Tudom, oké?!

2021. jún. 23. 12:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Általában nem, nem kioktató.

Úgy értelmezhető legtöbb esetben, hogy "Tudom, ugye?"

értsd:

- Az #1 válaszoló zseniális

- Tudom, ugye milyen igaz?

2021. jún. 23. 12:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a Right? mint kérdőszó, a magyar Ugye? -nek feleltethető meg, szótárak szerint is.
2021. jún. 23. 12:34
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt akkor használod, ha valamivel egyetértesz tehát így magyarra fordítva nem feltétlenül úgy kell fordítani, hogy tudom.. hanem inkább ilyen helyeslő, egyetértő kifejezés.

Egyáltalán nem kioktató. Nincs semmi értelme, ez egy kifejezés amit így használnak.

Pl:

“it’s so hot outside” - “I know right”

= “Nagyon meleg van kint” - “ugye?!” vagy “Igen!” kb

2021. jún. 23. 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

it’s so hot outside - I know right

Nagyon meleg van kint - ugye?! vagy Igen!

Itt például úgy is lehetne magyarosra fordítani, hogy "(Tudom,) Ne is mondd!"

Szóval fordítani persze szövegkörnyezet szerint lehet, magában csak "ugye", ahogy #3-as is írta, vagy "tudom"...

Magyarul is érezhetjük úgy, hogy a "ne is mondd" kioktató, (mert megtiltjuk neki, hogy beszéljen,) pedig nem az. Angolul sincs benne ilyen szándék.

2021. jún. 23. 12:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi
2021. jún. 23. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!