Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Optikai net bekötése után...

Optikai net bekötése után miért lett rosszabb a netem, mint azelőtt?

Figyelt kérdés

Tegnap a digi-sek bekötötték az optikai netet, azóta már wifin is valami borzasztó az egész. Hoztak egy Huawei hg8143a5 eszközt és kértem, hogy a routerem (ami jöbb az eszköznél) kössék össze vele, ami megtörtént. Fogalmam sincs mit kellene beállítanom, mi lehet a lassúság oka.

Ezelőtt nemcsak gyorsabb, de stabilabb volt a netem, most egy weboldalt alig akar behozni, megszakad, néha speedtest sem megy le rendesen.

Gondoltam, hátha tudtok valami egyszerű megoldást, mielőtt még ügyfélszolgálatnál panaszkodnék.

2021. jún. 1. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Mit jelent az, hogy lassú? Kábelen mérve a Digi szerverére a speedtest.net mit mutat? Ha úgy jön 300 Mbit, minden rendben. Wifire egyik szolgáltató sem garantál semmit, mert ezer dolog zavarhatja.
2021. jún. 1. 11:54
 2/10 anonim ***** válasza:
Azt nézd meg, hogy a Huawei-es vacakon is akadozik - e. Ha onnan oké, akkor a routerrel lesz a gond. Ha nem, akkor felesleges találgatni, ügyfélszolgálatot hívd, hogy mielőbb megoldódjon.
2021. jún. 1. 11:56
 3/10 anonim ***** válasza:

A Huawei hg8143a5 modemed 192.168.0.1 oldalán (belső menü) elérhető beállításokat tekintsd át, és guglizd ki mi micsoda.

Talán azok nem a legmegfelelőbben vannak konfigurálva.

Ha tegnap hozták akkor gondolom a gyári jelszó maradt benne ami a használati utasításban is benne kéne legyen.

2021. jún. 1. 12:08
 4/10 A kérdező kommentje:

köszi, kicsit később tudok majd így belemenni a megoldásokba.

A lassút úgy értem, hogy lassan tölt be mindent, sokat várakozik, megszakad. Most routert (archer c6, wifi is innen jön) kábellel kötöttem össze, hogy valamit tudjak dolgozni, speedtest fel is megy 520-ra, de meg is szakad és nem fut le. A wifire kapcsolódó eszközök számától függetlenül ugyanolyan rossz.

Igeeen, digi ellenes poszt. Azért is vagyok náluk már 12 éve, hogy itt húzzam le őket....

2021. jún. 1. 12:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Hozzám ma délután fognak jönni, bekötni az optikát. Kíváncsian várom...
2021. jún. 1. 12:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Nálunk 5 éve optikai Digi van, nem volt probléma. Néha kicsit megdöccen, egy évben 3-4x, de ez minden szolgáltatónál így van. A ZTE amit adtak valóban egy vacak, a wifije évek óta nem működik, ha pedig 3 MB/s-nél nagyobb UDP forgalom van rajta elnémul a telefon (TCP-nél a 70 MB/s-t is bírja - MegaByte, nem Megabit). Saját routert kötöttem rá, amúgyis azért, mert az 5 GHz kell már nekünk, minden eszközünk tudja, ezért a 2,4 GHz-et ki is kapcsoltam - középre rakva pont lefedi az egész házat 5G-vel.
2021. jún. 1. 12:35
 7/10 A kérdező kommentje:

3.

megpróbáltam, de nem a huawei felület jön be, hanem a routeremé (tplink)

megnéztem a huaweiről kábelesen, de akkor meg nincs net.

Szóval nem tudom, ügyfélszolgálat lesz belőle

2021. jún. 1. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Akkor bridge módban van a modem, ez így jó ahogy van. Valószínűleg a router túl gyenge a PPPoE kapcsolat kezeléséhez.
2021. jún. 1. 14:43
 9/10 A kérdező kommentje:

Igen, azt tudom, hogy ez a jó. A poén az, hogy a router jelszavát nem fogadja el. Nem változtattam rajta, amióta megvan.

Akkor marad router csere?

2021. jún. 1. 14:47
 10/10 A kérdező kommentje:

Közben lehet megoldottam. A kábelt kicseréltem, amivel össze volt kötve a 2 eszköz. Azóta stabil és normális a netem.

Mindenesetre lesz majd router csere egyszer és azért ragadt rám valami. Köszi.

2021. jún. 2. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!