Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A Google Maps Timeline honnan...

A Google Maps Timeline honnan veszi ezeket?

Figyelt kérdés

Minden hónapban küldenek ilyen összefoglaló e-mailt, hoyg hol jártam, milyen helyeket, üzleteket kerestem fel. Ez mondjuk oké, mert GPS alapján tudják, hogy merre járok. De azért elég vicces, mert ha elmegyek egy üzlet előtt, akkor úgy veszi, hoyg én ott voltam, az volt az úti célom. Szóval ezeket elég pontatlanul határozza meg.

De azt pl honnan tudja, hogy mennyit mentem gyalog, busszal, autóval, vagy biciklivel? Mert azt nem adom meg neki, tehát valahogy, valamiből következtet rá. De ez még pontatlanabb. Pl munkahelyem biciklivel oda-vissa 10 km. Egy hónapban nem egyszer szoktam biciklivel bemenni. A Google szerint viszont 7 km-t bicikliztem egész hónapban, ami elég érdekes... Bementem munkahelyre, hazafelé meg félúton leraktam valahova és azóta is ott áll?! Szóval pl az ilyen információt miből nyeri? Vagy csak azt nézi, hoyg mennyit haladok hivatalos bicikliúton? Mert az felénk sajnos tényleg nem sok van.

2021. máj. 12. 07:24
 1/1 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%
Mozgási sebesség, körülötted lévő emberek mennyisége és azok mozgási iránya... Rengeteg adatot tud a google rólad. Többet, mint szeretnéd, többet, mint gondolsz. Persze sokszor pontatlanul számol és hibásan következtet, de annyi bizonyos, hogy az adatot gyűjti rendesen.
2021. máj. 12. 08:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!