Létezhet, hogy valaki e- mailt küld egy másik embernek egy olyan e-mail-ről, ami nem az övé, anélkül, hogy hackelné a postafiókot (gmail)?
Figyelt kérdés
Szóval az lenne a helyzet hogy kaptam egy közeli barátomtól egy mailt és ő tagadta, hogy ilyet írt volna (nem volt valami szép szöveg). Namost én nem feltételezek arról a barátomról ilyesmit (egyáltalán nem ilyennek ismerem, hogy ilyet küldene, letagadni meg pláne nem tagadná), de rendesen be tud lépni a fiókjába, szóval nem törték fel a jelszavát.
Lehet ilyet, hogy valaki más küldte az ő mailcíméről? (Családtagja nem lehetett, testvér nincs, szülei meg nem hiszem, hogy ilyennel játszanának...)
2010. aug. 22. 19:42
1/4 anonim válasza:
Bizony, hogy lehetséges! Észre sem vette, valaki az ismerősök közül körleveleket küldözgetett, sok ártatlan áldozat email-címével és ezeket lelopták az illegális email-cím kereskedők. Nem a barátod postafiókjáról érkezett, ez csak a látszat. Meg lehet nézni a valódi küldőt. Egy biztos: sajnos ez már sokszor és másokkal is megesett.
2/4 anonim válasza:
Gmail-es postafiókomra Viagrás spamok érkeztek, sőt, jelzés arról is, hogy nem kérik, hogy letiltják, ez illegális stb. A lopott email-cím miatt Saját magamtól is kaptam email-eket! És nem volt feltörve a postafiókom.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Akkor már világos... :(
De az jó, hogy semmi baja a fiókjának. Nem tudtam hova tenni ezt az egészet, köszi
2010. aug. 23. 13:20
4/4 anonim válasza:
Van még szebb is: ma este rémesen blokkolt az ESS tűzfala és a levélszemétszűrője is be van állítva, ez ellenőrzi a Thunderbirdben a Gmail-es postafiókomat. Nem értettem, mi a baja. Most megnéztem a webesen: ott volt egy spam, vörös riasztással ellátva (Gmail jelzése). Link is volt benne, de már letiltva. Erre vetette rá magát az ESS. Egyszóval ha fogja a gépet az ESET-NOD, ez is lehet az oka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!