Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Lehet létezni facebook nélkül?

Lehet létezni facebook nélkül?

Figyelt kérdés

Lassan minden ahhoz az oldalhoz kapcsolódik, ennek ellenére szerintetek lehet nélküle élni/létezni?

Továbbá aki régen tagja volt , de azóta csak felhagyott vele annak másabb lett az élete ? Több szabadidőtök van másra?

2021. ápr. 14. 21:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
28 éves vagyok és nem vagyok fenn, és regisztrálva sem voltam soha, ennyit erről.
2021. ápr. 14. 22:02
 2/9 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem undorító, ahogy ott is csak a hazugság megy meg a nagy önimádat

Pár éve töröltem magam, és örülnék, ha sosem lett volna ott regem

2021. ápr. 14. 22:07
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

Bocsi, de ez hülye kérdés.

"Lassan minden ahhoz az oldalhoz kapcsolódik"

Például?

Hadd soroljam, hogy az elmúlt egy hetemben mihez NEM kellett Facebookot használnom:

- Bevásárlás a boltban.

- Bevásárlás az interneten.

- Főzés.

- Tisztálkodás.

- Evés, ivás.

- Alvás.

- Munkába járás.

- Munka.

- Munkatársakkal való kommunikáció. (Arra az élőszó mellett ott a telefon és az e-mail.)

- Beszélgetés családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel. (Oké... konkrétan 3 olyan barátom/ismerősöm van, akivel Facebookon beszéltünk az elmúlt héten, de ha nem lenne Facebook, akkor ugyanezt meg tudnánk oldani Skype-on, Viberen, IRC-n, meg vagy még tucatnyi egyéb szolgáltatáson.)

- Információkeresés az interneten.

- Film- és sorozatnézés.

- Zenehallgatás.

- Hírolvasás.

- Kertészkedés.

- Futás.

Szóval: igen, lehet létezni Facebook nélkül, ahogy a fentebbi - korántsem teljes - felsorolásom mutatja, a létfontosságú folyamatokhoz nem szükséges Facebook.

Ettől függetlenül, mint kommunikációs platform hatékony tud lenni. Na, nem kedvelem Zuckerberget, meg azt, ahogy irányítja a Facebookot, de ettől függetlenül ez, vagy bármilyen hasonló platform nagyon hasznos és hatékony tud lenni.

Pár éve még talán el lehetett mondani azt, hogy tényleg hátrányos volt kimaradni a Facebookból, lévén, hogy a Fb amolyan "internet az internetben" kezdett lenni, tényleg rengeteg információ és szolgáltatás csoportosult ott (sok cégnek nem is volt rendes weboldala, csak Facebook-oldala), de köszönhetően a Facebook inkompetens vezetésének, a rendszeresen elbénázott "fejlesztéseknek", Zuckerberg pénzéhsége miatt a Fb-oldalak ellehetetlenítésének, a felhasználóknak okozott sorozatos kellemetlenségeknek, na meg persze a rendszeres illegális adatkereskedelmi botrányoknak, az utóbbi 2-3 évben alaposan leépült a Facebook "birodalma". Nem, hogy a létezéshez nem szükséges, de nem is igazán marad ki semmiből az, aki nem használja.

"Több szabadidőtök van másra?"

Ennek a kérdésnek egy ép személyiségű embernél azért nincs értelme, mert a Facebook csak egy eszköz, és nem a cselekményeink tárgya. Jó, persze, vannak, akik klinikai esetek, és bele vannak zsongva, de egy normál embert nem az érdekelte, hogy "Facebook", hanem az, hogy tudjon videchatelni a szomszéd megyében élő testvérével / barátnőjével / haverjával / stb. Ha a Facebookot nem használja, akkor ugyanezt más platformon fogja megtenni. És egyébként is: az ember maga osztja be a szabadidejét.

2021. ápr. 14. 22:18
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem lehet.

A facebook feltalálása előtt nem éltek emberek a Földön.. 😃

Ádám Éva majd Noé volt az első facebook felhasználó.

2021. ápr. 14. 23:09
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet létezni nélküle, én is csak azért használom, hogy írjak a többieknek, nekem a facebook, nem jelent mást, mint egy eszméletlen rosszul összerakott üzenő program, ami üzenet küldésre jó.
2021. ápr. 15. 01:41
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

32 évesen soha nem volt fészbúkom, és nem is lesz.

15 éve ugyanaz a telefonszámom, van több fajta telefonos csevegő alkalmazás a mobilomon, aki akar neten hívni/írni az ott el tud érni.

2021. ápr. 15. 04:14
 7/9 anonim ***** válasza:
69%

Hány felhaszanálója van? 2-3 milliárd.

A földön pedig csaknem 8 milliárdan vagyunk. Én tehát a többséghez tartozom. :)

2021. ápr. 15. 06:07
 8/9 Hintalow ***** válasza:
100%

Biztos én is meglennék nélküle, de miért ne, amikor megkönnyíti az életemet? Nem nyomogatom naphosszat, a hobbijaim tematikus csoportjaiban vagyok benne, és kapcsolattartásra / eseményszervezésre használom a barátaimmal, mert majdnem mindenki rajta van.

Normálisan kell használni, és akkor egy hasznos platform.

2021. ápr. 15. 12:28
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem van Facebookom, de soha nem használom, csak Messenger miatt van.
2021. ápr. 15. 13:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!