Milyen routert vegyek?
Vastagok a falak, ezért a szobámban lassú a wifi kapcsolat.
Ezt eddig úgy oldottam meg, hogy az ethernettel csatlakoztatott gépemről megosztottam a netet.
Ezzel az a baj, hogy mindig bekapcsolva kell lennie, ha a telefonomon internetet használok.
Milyen routert vegyek, ha 150 Mbit/s-os előfizetésünk van, és csak egy szobában kell internetet sugároznia?
WiFi "erősítőt" vagy sokszorozót vagy hogy hívják vegyél. Olyan, mint egy "hosszabbító". Csak bedugod a konnektorba a router és a távolabb lévő pont között kb. félúton és felerősíti a jelet.
Bár ha egy szoba van, akkor nem értem. Vagy a router másik szobában van? Akkor rakd a routert ugyanabba a szobába, ahova a jel kell.
Milyen árban gondolkozol?
Ha nagy a ház, inkább Mesh rendszerben gondolkodnék a helyedben.
Javaslom ha veszel routert akkor ne a régit cseréld le, hanem most a szobában ahol gyenge a jel és eleve van ethernet, arra dugod a routert és lesz még egy wifi, a gépbe pwdig routerről dugod rá. (Persze lehet tesztelgetni, hátha a meglévő cseréjével is elég erős lesz a wifi, és akkor nem kell 2 routernek is üzemelnie) Illetve arra figyelj hogy gigabites port legyen a routeren, mert még mindig sok router van a piacon 100-as porttal, és ez nyilván 150-hez kevés.
Szerintem árukereső top1-el nem lősz mellé: TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO) Router
#1, gondolkoztam a wifi erősítőn is, de az nem tudja olyan jól továbbítani a jelet, mint egy ethernettel csatlakoztatott router.
Ha a szobán belülre teszem, akkor kevesebb jelet kap a, amit továbbíthat (a vastag fal miatt), ha a szobán kívülre, akkor a vastag fal csökkenti a vezeték nélküli kapcsolat minőségét.
#1: "Akkor rakd a routert ugyanabba a szobába, ahova a jel kell." - Ez nem így működik. Nem egyedül élek a házban, ha elvinném a routert, akkor a többieknek lenne rossz a nete. A router a nappaliban van, kb. a ház közepén. Így igazságos.
Azért írtam, hogy elég, ha egy szobát lefed az erőssége, mert a szobámban lenne, és ethernet kábellel csatlakozna a nappaliban lévő routerhez.
#2, éppen ezért írtam ki a kérdést, hogy milyen árban gondolkozzak, ha szeretnék venni egy routert, ami a nappaliban található routerhez csatlakozik egy ethernet kábellel. Azért írtam, azt, hogy nem kell, hogy nagy hatótávolsága legyen, mert elég csak a szobámban sugározza a netet.
#3, pont ezt akarom. Nem lecserélni, hanem csatlakoztatni hozzá egy másikat. Újraolvastam a kérdésem, és úgy látom nem fogalmaztam elég egyértelműen. Bocsánat.
Pontosan azt írtad le, amit én szeretnék. Köszönöm a tanácsot, és a router ajánlást.
#3, megnéztem a routert, amit írtál. A kommentekben sokan azt írják, hogy állandóan lefagy, és még sok más hátrányt is.
Nem tud valaki olyan routert ajánlani, ami neki bevált, és nem túl drága?
Az ASUS RT-AC65P -t sokan ajnározzák a fórumokon, mint legjobb ár érték/arányú routert. És a hatótávolságával is elégedettek.
Nekem Asus ASUS RT-N18U -m van már több mint 5 éves és teljesen stabil.
Nem igazán értek a router árakhoz.
Normális routerek csak 20 000 Ft felett kaphatók?
Nem véletlenül vannak árkategóriák. Mint ahogy a 400 Ft -os tablettás koccontós és az 5 Puttonyos Tokaji Aszú között is van.
Az Archer C6 is féláron van az RT-AC65P -kez képes és annyival többen is szopnak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!