Milyen routert vegyek?
Ma melyikkel járnék a legjobban, és miért? Ha esetleg van itt olyan, aki igazán ért ehhez a dologhoz, kérem, segítsen választani. Annak is nagyon örülnék, ha elmagyarázná, miért vegyem az adott terméket, mert sajnos nem értek hozzá.
A nehézséget az adja, hogy az interneten található weboldalakon túl nagy a választék az árkategóriában.
(A verziószámok sem könnyítik a helyzetet, amikor van 2 totál egyforma Router, csak az egyik "v3" a másik "v4" és a v3 valamiért jobbnak tűnk. Ez aztán tényleg összezavar.)
Maximum olyan 10 ezer környékén gondoltam, az internetsebességem 250 Mbit/s.
Magasabb internetsebességre fejlesztés nem várható.
Ha 10k a keret akkor alapvetően a TPLINKek jók. (alap szolgáltatás nyújtanak, semmi extra, de megbízhatóak)
Plusz 5-6k egyébként lehet megérné a dolgot.
Amit tudnod kell erről a kategóriáról az az, higy max IP alapú QoS lesz, és a WiFi bar jó lesz, de nem a legjobb. (valószínűleg a jelenlegi routeredhez képest előre lépés lesz az új technológia miatt)
Mindenképp AC-sat vegyél, de tudd higy ha rá van írva pl hogy 1200mbps az azt jelenti hogy 2,4ghzen 400 5ghzen 800mbps osszevonva jelenti.
Es ezek elméleti sebességek, aminek 40-60%-a lesz meg ideális körülmények között.
Köszönöm a válaszokat.
Hát nézegettem eddig egy ilyen "TP-Link Archer C6 AC1200 (MU-MIMO)" Routert, de úgy láttam, hogy 1200 Mbit/s sebességű, és úgy gondoltam, hogy mivel az én interneten 250-es, egy 300as illene hozzá. (Bár ehhez én nem értek)
Az ár mehet 10-15 közé is, természetesen az már nem nagy különbség.
De viszont azt nem értem, hogy a gigabites router miért lenne passzoló egy 250 Mbit/s -es internethez? Ezt elmagyaráznátok légyszi? sajnos ehhez is sötét vagyok.
A 300mbps az egy wifi sebesség. Az független a LAN és a WAN sebességtől.
A kábeles csatlakozás pedig vagy 100 vagy 1000mbps, ahogy írták.
Továbbá az összes itt tárgyalt sebesség névleges.
A kábeles lan az általában 95+%ban hozzá azt a sebességet.
A WAN manapság 80+%át adja a névleges sebességnek.
A WiFi pedig kB 40-60%át adja. (jó körülmények között)
Tehát eme router 5ghz-en 800mbpst tud nevkegesen teszt szerint meg 280at.
Ergo ez megfelelő a te szükségleteidnek. (ha nem terhelés USBs masolassal nem akarsz VPNt és a tobbi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!