Az adathalászat okozhat valamilyen problémát a számítógépen?
Figyelt kérdés
Most pár perce rámentem volna az igg games nevű oldal torrent változatára. Viszont mielőtt előjött volna az oldal, az avast beriasztott az "URL:Phishing" kóddal, és letiltotta az oldalt. Erre én hozzáadtam a kivételekhez az oldalt, kikerestem amit akartam, majd ismét letiltottam a kapcsolatot a biztonság kedvéért. Ezzel esetleg beszedhettem egy vírust, vagy esetleg le tudnak nyomozni ez alapján? Ha véletlen baj van, akkor például egy rendszertöltéskori vizsgálattal megoldható a gond, ha nem akkor miket tudnátok javasolni ebben a helyzetben? A válaszokat előre is köszönöm!2021. ápr. 8. 19:35
1/7 anonim válasza:
Kérlek szépen az adathalászat okozhat problémát. Mindenképpen érdemes futtatni egy ellenőrzést a számítógépen, ha komolyabb felhasználás is történik, mint például internetbank.
(Én egyébként alapból nem AVAST-ot használnék, de mindenkinek lelke rajta.)
2/7 anonim válasza:
Ez így PEBKAC error, teljesen felesleges a vírusirtót használni, ha kedvedre letiltod és ignorálod, mert zavar a veszélyre való riasztása. Igen, pont ilyenkor lehet beszedni minden jóságot, mert ami megfogná és blokkolná ezt, azt te kikapcsoltad. De addig nem fogsz tanulni belőle, amíg valami komolyabb kártevő jól meg nem szívat.
3/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy hülyeséget csináltam, meg is bántam utána, hogy ezt megtettem. De ha maximum érzékenységen, minden egyes fájlt átvizsgálva, a legfrissebb vírusdefiníciókkal futtatok egy rendszertöltéskori vizsgálatot, azzal ki lehet szűrni ezeket?
2021. ápr. 8. 19:51
4/7 anonim válasza:
Vagy igen, vagy nem. Nincs rá semmi garancia, hogy egy vírusírtó mindenféle kártékony programot el tudjon távolítani és főleg nem egy AVAST esetében nincs.
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. És milyen programot javasolnál az avast helyett, ami megbízható? Esetleg van valamilyen más, ingyenes program?
2021. ápr. 8. 19:57
6/7 anonim válasza:
A mai világban ami jó az nem ingyenes.
Szerintem a legjobb vírusirtó az a Eset Nod32.
(Kedvezménnyel amit szinte majdnem mindenki igénybe tud venni évente 5000 Ft.) Senkit sem vág a földhöz.
Kedvezmény pedig járhat:
Nyugdíjasnak, Tanárnak, Egészségügyi dolgozónak, Diáknak stb..
Nagymamád nevére is nyugodtan meglehet venni pl és használod te. Nincs jelentősége.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. ápr. 8. 20:06
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!