Egy magyar Wikipédia szócikkben olvastam egy dolgot, ami vélhetően elírás, hiba. Megkérdezném a szócikk szerzőjét, hogy tényleg hiba-e és ha igen, javítsa ki. Hogyan lehet neki írni? Regisztrálni kell valahova? Hol?
Egy szócikknek több szerkesztője van, ezt a laptörténetnél meg tudod nézni.
De még mindig nem értem, hogy mi a problémád, átszerkeszted és kész.
Az ilyesmit egyszerűen nem illik. Ellenkezik a Wikipedia szellemiségével. Ez nem egy egy szerző által írt klasszikus könyv, amit módosítani csak a szerzőnek van joga és lehetősége. Pont azért hatékony a Wikipedia, mert nem kell felesleges köröket futni. Ha találsz valami elírást, fogod, és kijavítod. Akár regisztráció nélkül is megteheted, bár így nem fog azonnal érvényre jutni. (Nem tudom, hogy most mik az irányelvek, régebben regisztrációval azonnal meg is jelent a változtatás.)
Ha pedig kérdésed van, ahogy írták, arra ott a vitalap. Ezt pont erre találták ki. ;)
... azért kérdeztem, mivel nem tudtam...
Bár nekem az nem világos, hogy mi volna illetlen abban, ha a szócikk írójával felvenném a kapcsolatot.
Megnézem, hogy mi az a vitalap. Bár vitázni nem akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!