Létezik lg tévére saját használatú felhő?
Néhány médiafájlt feltöltenék magamnak felhőre, hogy ne a külső HDD-m egye az idő, ha használom őket. Van valami program/weboldal, ami webOS-on beválik? Akár app, akár böngészős megoldás?
(A google drive működik böngészőből, de csak kis fájlokat enged lejátszani.)
Az a baj, hogyha valamit külső HDD-ről nézek a tévén, akkor azt arra az időtartamra pörgeti a rendszer. Ha ez 2-3 óra, akkor addig. Ha csak felmásolom a gépre és feltöltöm a netre, az mondjuk lesz 10-20 perc. Sokkal kevesebb ideig forognak az alkatrészek, később megy tönkre.
Pár HDD-t már elhasználtam az évek alatt. Használatban azért az évtizedes élettartam elég ritkán jön össze. (Seagate és WD márkákról van szó.)
A felhő pedig nem akad normális netsebességnél. Legalábbis az alapján, hogy a netflixel és youtube-al nincs gond.
"A felhő pedig nem akad normális netsebességnél. Legalábbis az alapján, hogy a netflixel és youtube-al nincs gond."
Más a felhőtárhely, és más a videomegosztó-/VOD-szolgáltató.
Utóbbinál jobban "ügyelnek" arra, hogy az elérni kívánt tartalom lehetőleg folyamatosan "áramoljon", előbbinél nem annyira.
#3: Abba IS beledögölhet. Minden mozgó alkatrész kopik. (Persze, tudom, hogy az ütődés, rossz áramellátás és hasonlók is problémát okozhatnak. Hogy őszinte legyek, a tévé rendszerét sem tartom túl egészségesnek, mert csak mozgással lehet kihúzni USB kábelről (vagy minden egyes alkalommal forgatgatom a tévét) és elég sokszor úgy is felpörgeti meg leállítja a HDD-t, hogy épp nem nézem.)
#4: Persze, ez jogos. De, gondolom "magán stream" oldal nincs, ahol privátra állíthatom a dolgokat. A drive videólejátszója kis fájlokkal elég szépen ment.
Van egy 10 éves Samsung HDD-m, 4111 indítással és 43677 óra üzemidővel - 10 évből 4,9 év futtatással, napi átlag 12 órában, mert ezen futnak a torrentek. Még mindig 100% a kondíciója.
Vagy ne stresszelj olyan dolgokon amik irreálisak, vagy ne sajnáld a pénzed normális hardverre költeni, és akkor az eltelt idővel megtérül az ára.
Másnak meg van ugyanolyan Samsung HDD-je, ugyanolyan használattal, negyedannyi élettartammal. Ez a sztorizós dolog nem árul el semmit. Többségében azért nem 10 éveket futnak ezek az eszközök és nem mindig a felhasználók miatt.
Értelemszerűen ha annyira sok pénzem lenne, akkor csinálnék egy itthoni NAS szervert és onnét használnám a tévén is. Szegény ember abból főz, ami van. Ha nincs ilyen felhőszolgáltatás, akkor írjátok ezt, mert így átmentünk felesleges szájtépésbe.
"Hogy őszinte legyek, a tévé rendszerét sem tartom túl egészségesnek, mert csak mozgással lehet kihúzni USB kábelről"
Megoszthatod a saját gépedről a tartalmat - ehhez szükséged van egy DLNA-szerverre (például Jellyfin vagy Multiversal Media Server) - vagy beüzemelhetsz egy NAS-t, amin van DLNA-szerver.
A DLNA-szervert meg a helyi hálózaton keresztül eléri az LG TV és képes tartalmakat lejátszani róla.
Igen, először Plexre gondoltam, az is tud így futtatni gépről dolgokat. Csak ott megy a gép is ugyanúgy. :/
De, tökéletesen jó lesz nekem az, ha találok ilyen felhőszolgáltatást. Régebben a plex vagy a kodi tudott ilyet google drive-ból vagy dropboxból. Csak, az androidos tévén működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!