Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Amikor a neten vásárolsz...

Amikor a neten vásárolsz valamit, akkor számlázási adatnak valósat szoktál megadni?

Figyelt kérdés

Én igen, de felmerült már bennem, hogy mivel személyesen veszem át többnyire a dolgokat, és ott fizetek, ezért semmi szükségük nincs arra, hogy az adataim ott legyenek náluk ki tudja mennyire biztonságosan.

Van értelme ilyenkor valós adatokat megadni?

2021. márc. 5. 13:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A kereskedők nem feltételezik, hogy valaki nem a valós adatait adja meg. Én is üzemeltettem webshopot, sajátot is és másnak is, de nekem se jutott eszembe, hogy ilyenben hazudna bárki is.

Tömegesen biztosan nem fordul elő ilyesmi.

"Ha emiatt komoly szankciók lennének, akkor minden személyes átvételnél elkérnék az igazolványt"

Ez egy más téma, a futár az a futárcég embere, ő pont letojja, hogy a webshopnak mi az érdeke. A futár is úgy van vele, hogy ez nem az ő dolga. Neki annyi a dolga, hogy ellenőrizze, valóban a címzett veszi-e át a csomagot, egyébként sok esetben ezt sem ellenőrzik.

2021. márc. 5. 14:47
 12/18 anonim ***** válasza:
Abba a boltba se mennék mégegyszer ahol a pénztáros lakcímkártyát és személyit követel tőlem parizer és kifli készpénzes vásárlásakor..
2021. márc. 5. 14:53
 13/18 A kérdező kommentje:

"Ez egy más téma, a futár az a futárcég embere"

Nem futárról volt szó. A személyes átvétel az, amikor az ember elmegy a webshop székhelyére, és a működtetőtől veszi át a csomagot.

2021. márc. 5. 14:56
 14/18 anonim ***** válasza:

Én postafiók címet adok meg számlázási címként (ebay-nek és amazonnak szállítási címként is) és mindig átvevőpontra vagy automatába szállíttatok ki, így a valós lakcímem nem kerül be semmilyen bolt adatbázisába.

Prepaid SIM kártyám is van, amit csak ilyesmire használok, nem azt adom meg mindenfelé az internetem, amivel az ismerőseimmel tartom a kapcsolatot. Ha sok a keresetlen hívás, visszamondom (a fel nem használt egyenleget ilyenkor visszafizetik) és veszek új kártyát új hívószámmal.

Alapvetően nem rossz döntés minimálisra visszafogni, mennyi adat kering rólad szerte a világhálón. Ahol lehet, ott hazudni, ahol pedig érdemes valós adatot megadni, ott olyat, ami nem feltétlenül köthető közvetlenül hozzád.

2021. márc. 5. 17:33
 15/18 A kérdező kommentje:

"Prepaid SIM kártyám is van, amit csak ilyesmire használok"

Jó lehetne erre a célra egy eldobható virtuális hívószám, mint a virtuális kártyaszám netes vásárláshoz.

2021. márc. 5. 17:54
 16/18 anonim ***** válasza:

Sok oldal/szolgáltató szűri és tiltja ezeket a számmezőket.

2021. márc. 5. 18:01
 17/18 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy maguk a szolgáltatók is adhatnának ilyet. Pl. a Telekomnál lenne rendes SIM kártyám, de beállíthatnám, hogy adjon egy virtuális számot a Telekom nem használt számai közül, amit átirányítana a rendes telefonszámomra, és addig fizetnék érte valami minimális napidíjat, amíg el nem dobom ezt a virtuális számot.
2021. márc. 5. 18:07
 18/18 anonim ***** válasza:

A szolgáltatók már így sem nagyon tartanak fölösleges számokat. Az NMHH-nál meg lehet nézni, hogy hány számmezőt foglalnak a szolgáltatók és nem nagyon van már szabad. A visszaadott számokat sem pihentetik túl sokáig, ezért új számoknál gyakori, hogy még az előző felhasználójuk számára be van még regisztrálva valahova. Például az előző céges számomra valaki másnak a folyószámlaértesítői jöttek. Talán egy visszaadott hívószám most 6 hónapot pihen mielőtt újra kiadhatják. Régen ez 3 év volt.

A fő hívószámom, amit nem adok meg sehol online például 15 éve az enyém és én vagyok az első, aki megkapta (pár hónappal előtte nyitották ki azt a számmezőt).

2021. márc. 5. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!