Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Amikor a neten vásárolsz...

Amikor a neten vásárolsz valamit, akkor számlázási adatnak valósat szoktál megadni?

Figyelt kérdés

Én igen, de felmerült már bennem, hogy mivel személyesen veszem át többnyire a dolgokat, és ott fizetek, ezért semmi szükségük nincs arra, hogy az adataim ott legyenek náluk ki tudja mennyire biztonságosan.

Van értelme ilyenkor valós adatokat megadni?

2021. márc. 5. 13:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes a helyes adatokat megadni, mert ha garanciára kerül a sor, ellenőrizhetik, hogy valóban te, valóban ott, valóban azt a terméket vetted meg, nem kamuzol a garanciával. Itt ki fog ütközni az eltérés és megtagadhatják a garanciát.
2021. márc. 5. 14:05
 2/18 anonim ***** válasza:

Ha házhozszállítással (és előreutalással) rendelek akkor mindig a helyes címet adom meg.

Személyes átvételkor általában nem.

Régebben ebből volt is kis gondom, a hasraütésszerű utcanevet nem találta a számlázóprogramjuk: ebben a városban nincs ilyen nevű utca.. Úgyhogy több hasracsapás kellet amíg az egyiket benyelték... ;)

2021. márc. 5. 14:08
 3/18 A kérdező kommentje:

Valóban ez szempont lehet, ha drágább valamit vesz az ember.

De ha valami 1000 forintos vackot veszek, amit azért veszek át személyesen, mert szállítási díjjal már nem érné meg, ebben az esetben talán felesleges valós adatokat megadni.

2021. márc. 5. 14:10
 4/18 anonim ***** válasza:
Én pl steamen való vásárláskor (pl veszek egy játékot/skint) nem a valósat szoktam, de pl ha pxc-től rendelek egy alkatrészt akkor igen
2021. márc. 5. 14:16
 5/18 anonim ***** válasza:
Ha nem valós adatokat adsz meg, azzal rettenetesen ki tudsz bszni a céggel, ugyanis nekik kötelező számlát kiállítani _valós_ címre. Namost ha te nem valós címet adsz meg, akkor az gyakorlatilag fiktív számlának minősül, ami büntetendő, és ha esetleg a NAV ellenőrzést tart nálunk, lebuknak, akkor megszívják, de rendesen.
2021. márc. 5. 14:21
 6/18 A kérdező kommentje:

Mármint milyen értelemben valós cím fontos itt? Csak hogy fizikailag létezzen a cím, vagy hogy a megadott személy valóban ott lakjon?

Mert ha az előbbi, akkor meg lehet adni egy random létező címet: pl. Bp. XIII. Váci út 1.

2021. márc. 5. 14:25
 7/18 anonim ***** válasza:
Ha ellenőrzik, úgyis rájönnek, hogy a vevő nem azon a címen lakik.
2021. márc. 5. 14:30
 8/18 anonim ***** válasza:

Kossuth tér (vagy utca) 1 szinte minden városban van.

Nem vagyok köteles megadni a (valós) címemet egy kereskedőnek (seftelőnek), mivel ő nem hatósági személy, a törvény nem kötelez rá..

2021. márc. 5. 14:34
 9/18 A kérdező kommentje:

Én eddig mindig valós nevet/címet adtam meg, de gyanítom, ha nem házhoz szállításról van szó, hanem elmennek érte, akkor sokan kitalált nevet, címet adnak meg.

Eddig nem hallottam arról, hogy tömegesen büntetnék emiatt a netes boltokat, elvégre ők tudják mondani, hogy így jött be a rendelés. Ha emiatt komoly szankciók lennének, akkor minden személyes átvételnél elkérnék az igazolványt, hogy valósak-e az adatok, de tőlem nem szokták kérni, csak a rendelésszámot.

2021. márc. 5. 14:36
 10/18 anonim ***** válasza:

"személyes átvételnél elkérnék az igazolványt, hogy valósak-e az adatok, de tőlem nem szokták kérni"

Ha elkérnék akkor se mutatnám be, nem venném át és nem fizetném ki, keresnék másik boltot..

2021. márc. 5. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!