Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Mely ingyenes dns-ek használat...

Mely ingyenes dns-ek használatával és hogyan lehet https weblapokat blokkolni routeren?

Figyelt kérdés

2021. márc. 2. 16:03
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Miért akarod a titkosított, HTTPS-protokollon keresztül elérhető weblapokat - úgy alle zusammen - blokkolni a routeren (milyen - gyártójú és típusú - routeren egyébként)? Mi a célod vele? És miért kéne ehhez "ingyenes dns"? Mi köze van hozzá?

Ha a HTTPS-protokollon elérhető weboldalt blokkolni szeretnéd, akkor alapvetően - az RFC 2818 szerint ( [link] ) - a 443-as TCP portot kell blokkolni.

Ha az összes - porttól független - HTTPS-oldalt szeretnéd blokkolni, akkor olyan router kell, ami támogatja a(z OSI modell szerinti) 7. (alkalmazás) rétegbeli szűrést (Linuxban ott van erre az l7-filter, ami elérhető például a Mikrotik routerekben is) - szűrnöd kell az SSL- és TLS-protokollokat.

Viszont ott van még a VPN kérdése is: ha nagyon akarja a felhasználó, VPN-szolgáltatással megkerüli a szűrésed és nm tudhatod, hogy a titkosított VPN-alagútjában pontosan milyen forgalom (HTTPS, HTTP, Bittorrent, FTP,...) zajlik, így nem tudsz egy adott protokollt szűrni.

2021. márc. 2. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Inkább azt írd le, hogy mi ezzel a célod, mit szeretnél elérni és milyen eszközökön, mert így csak találgatni lehet, hogy mit akarsz, és azzal nem leszel előrébb.
2021. márc. 2. 18:11
 3/8 A kérdező kommentje:
általam feketelistázott https weboldalak blokkolása. Nálunk nincs amúgy olyan , aki tud vpn-t használni, szóval az nem gond.
2021. márc. 3. 07:23
 4/8 anonim ***** válasza:
DNS címet kamu oldalra irányítod. Akár egy hosts file átírása is jó erre, de routeren DNS, vagy proxy segíthet.
2021. márc. 3. 19:58
 5/8 anonim ***** válasza:
OpenDNS tud ilyet.
2021. márc. 6. 19:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Én azzal próbáltam , de nem sikerült. Lehet szerintem hogy rosszul csináltam.
2021. márc. 6. 19:07
 7/8 A kérdező kommentje:
Akinek sikerült az hogy oldotta meg?
2021. márc. 6. 20:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a PiHole-t használom. Erre szolgáltatás úgy tudom nem épül, saját VPS-en van, és ez az otthoni router DNS szervere, ezt kapja mindenki belül. Jól működik, és még adblocker-nek is kiváló (eredetileg arra lett kitalálva, de a listáira bármit rakhatsz).
2021. márc. 8. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!