Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Új XP-t tettem fel, és azóta...

Új XP-t tettem fel, és azóta lassabban áll fel a rendszer. Ha kihuzom a net kábelt a gépből akkor gyorsan feláll de ha bevan dugva akkor lassabban. Ez mitől lehet? Valami megoldás?

Figyelt kérdés
2010. aug. 16. 04:57
1 2
 1/11 anonim válasza:
Automatikus frissítés nem fut a háttérben?
2010. aug. 16. 05:48
 2/11 A kérdező kommentje:
Automatikus frissités nem fut. Kellene? Ha kihuzom a netkábelt egyből betölt, ezért nem értem.
2010. aug. 16. 06:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Ne izgulj nálam ugyanez van. Bár a 64bites XP ezt nem csinálja.
2010. aug. 16. 08:47
 4/11 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ez általában ADSL Internet felhasználóknál szokott előfordulni. Mégpedig azért, mert a hálózati kártya automatikus címkérésre van állítva és ilyenkor DHCP kiszolgálót keres (persze nem talál, mert az ADSL modem nem tud DHCP-t szolgáltatni) ezért tart olyan sokáig a Windows töltése, mivel sok memóriarezidens program megvárja a hálókártya konfigurálását, viszont a Windows csak később jön rá, hogy nincs DHCP kiszolgáló a hálózatban ezért magától talál ki egy IP címet.

A megoldás: FIX helyi hálózati IP címet kell beállítani a hálókártyának.

Windows XP:

Vezérlőpult --> Hálózati és internetes kapcsolatok --> Hálózati kapcsolatok.

Kattints jobb egérgombbal arra az adapterre amihez az ADSL modem csatlakozik (általában: helyi kapcsolat néven van) --> Tulajdonságok --> Általános (fül) --> Jelöld ki a TCP/IP protokollt --> Kattints a Tulajdonságok gombra.

Az általános fülön add meg a következő IP címeket:

IP cím: 192.168.1.5

Alhálózati maszk: 255.255.255.0

2010. aug. 16. 09:49
 5/11 anonim ***** válasza:

Nos utóbbit kipróbáltam és jó!

Csak azt tudnám hogy az X64 miért nem vár mint az X86?

2010. aug. 16. 10:31
 6/11 A kérdező kommentje:
Diginet van nekem, itt alkalmazható amit irtál?
2010. aug. 16. 12:08
 7/11 anonim ***** válasza:
Ez szolgáltatótól független.
2010. aug. 16. 12:23
 8/11 P.O.C. ***** válasza:
Azért ez így nem igaz, hogy szolgáltatótól független. Hiszen nem alkalmazhatod eleve dinamikus IP -re állított szolgáltatónál (pl.: kábel mondem), de hát ott nincs is ilyen probléma. Viszont a PPPoE protokollt használóknál (a Diginet is ilyen) teljes mértékben használható.
2010. aug. 16. 13:25
 9/11 A kérdező kommentje:
És ilyen FIX IP cimet hol tudok szerezni? :)
2010. aug. 16. 18:58
 10/11 P.O.C. ***** válasza:

??

Te valamit nagyon félreértettél. A szolgáltató eszköze (ami bridge módban van) és a hálókarid között rendes helyi hálózati kapcsolat van "c" osztályú helyi hálózati IP címmel ellátva. Maga az Internet elérés PPPoE protokoll esetében "egy virtuális hálókarin" keresztül történik, ami csatlakozás után jön létre, és ez kapja meg az "a" osztályú Internetes IP címet is.

Magyarul: a rendes (fizikai) hálókaridnak olyan IP címet adsz, amilyet akarsz. Akár azt is amit a fenti példámban írtam.

2010. aug. 16. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!