Megoldható lenne a net elosztása router nélkül? Az alábbi ötlettel
szétvágnám a kábeleket és színt a színhez kötnék,itt egy kép hogy jobban érthető legyen a tervem :D nem kinevetni sokat melóztam vele, ja és tudom hogy nem négy hanem 8 kis kábel fut
Nem! A router (pontosabban ebben az esetben elég a switch) nem elosztóként működik, hanem mindig azt a két adaptert kapcsolja össze egymással, amelyek éppen kommunikálni akarnak.
Egyébként a 8 érből csak 4 használatos. A maradék négyet akár be sem kell kötni.
Szerintem is lehetetlen, de kíváncsi vagyok...
ehhez hálózati elosztó kell, vagy többgépes modem
ja csak rá ne lépj a kábelre, mert akkor elmegy a nyomás....
a router egy igen bonyolult és komplex serverszámítógép helyettesítése.
feladatai közé tartozik egy LAN fenntartása, (ip kiosztás dhcp-vel stb.)
meg a net szétosztása is, adatcsomagok megfelelő helyre továbbítása, NAT ilyesmik.
esetleges portforwardolás, upnp...
ha nincs ami kezeli a csomagokat, akkor a 2 gép sose tudná eldönteni, h melyik érkezett hozzá...
tényleg vegyél 1 routert... 5 ezer ft egy olcsóbb wifis
vagy ha egyik gépben van 2 hálózati port(akár wifis is), akkor átoszthatod a netetn az egyikről a másikra, mint serverről. de az bonyolult is, meg nehézkes is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!