Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » CAT5E kábel 1G helyett 100Mb,...

Luigi2 kérdése:

CAT5E kábel 1G helyett 100Mb, lehetséges okok?

Figyelt kérdés
Kb 10 méteres csak. Ugyanazon a porton rövid kábellel kijön 6-700 mbps, valahol eltűnik a hosszún. Feltételezem, bár nem értek hozzá, hogy ha hibásan tettem volna rá a csatlakozót (rossz sorrend, kontakt), egyáltalán nem lenne net. Illetve párhuzamosan fut a 220-as vezetékkel, ami szintén nem szerencsés, de ez tudja vajon lassítani is? Elég gány módon lehet behúzva mert nem mozdul, különben kipróbáltam volna egy jobb kábellel.

2021. jan. 23. 09:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat: Nem javítja a hibákat a CRC, csak kezeli. :)
2021. jan. 24. 03:16
 12/12 A kérdező kommentje:

Vettem :) nem mintha érteném hogy mi az de nem is érdekes, megnyugtatóan hangzik az a lényeg.

Köszi a részletezést. Először azért rontottam el, mert a fehér vezetékek második színe alig látszott, én meg logikusnak vettem, hogy egymás mellett vannak a teli párjukkal (mint a narancs és a barna) azt meg végképp nem gondoltam volna, hogy az is számít, a csavarodó párok konkrétan melyik pinhez tartoznak. Az említett pin3 és pin6 pld, noha nincs egymás mellett a csatiban, csavarodó páron kell fusson. Ezt viszont tényleg nem mutatja ki a műszer sem, az csak annyit néz, hogy ami az egyik végen 3, az a túloldalon is 3 legyen - nem látja, melyik másik érrel csavarodik útközben.

2021. jan. 24. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!