CAT5E kábel 1G helyett 100Mb, lehetséges okok?
Ja vágom, azt nem tudtam, hogy két részből áll.
De azt elvileg nem tudhatja, hogy én
nf-n-zf-z-kf-k-bf-b vagy nf-n-zf-k-kf-z-bf-b
sorrendet tartok, ha mindkét végén ugyanaz van, nem?
Először az előző sorrendben kötöttem be mindkét végét, akkor volt 100mbps, most helyesen bekötve kiverte majdnem a gigát (960mbps)
Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít!
Nagyon köszi nektek.
Remélem a 2. sorrendt követed mert az első nem helyes. Persze fog működni, de anomáliák, csomagvesztés jelentkezhet, de ha szerencséd van akkor tökéletesen üzemel.
Mindenestre maradjunk a standard színsorrendenknél.
Igen a másodikat! Először az elsőt, az nem volt jó.
De én is azt hittem, mindegy, pedig nem. Pld a 3 és 6 közösen csavarodó páron kell legyen. Nálam ez nem stimmelt (ettől függetlenül ugyanaz volt a sorrend mind a két végén) és emiatt tizedakkora volt a sávszél.
"nf-n-zf-z-kf-k-bf-b vagy nf-n-zf-k-kf-z-bf-b"
A 2. a B bekötés. Az első nem tudom mi, lehet mikor írtad véletlen felcserélted itt gyakorin csak (az elejét).
A bekötés: zf, z, nf, k , kf, n, bf, b
B bekötés: nf, n, zf, k ,kf, z, bf, b
3 féle kötést használhatsz:
A-A, B-B, keresztökétés A-B
"220-as vezetékkel" természetesen okozhat zajt, de ezzel semmi probléma nincs mivel a keretekben van CRC rész, amely a csoportos bithibákat javítja, az egyedi bithibákra meg ott van az ECC.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!