Az új ebayes átverés? Hogyan tovább?
Sokat hallani, hogy főleg elektronikai cuccok pl: ps5 valaki ki teszi, hogy eladó, de a leírásban leírja, hogy csak egy jpg képet árusít 1000 dollárért a ps5-ről, de valaki aki figyelmetlen mondjuk az izgalom hevében megveszi, mert azt hiszi, hogy magát a terméket veszi meg. Akkor ebben az esetben tényleg lehetetlen felelősségre vonni az eladót?
Mind tudjuk, hogy ezek az " én szóltam neked előre" megtévesztések szándékosan vannak erre a célra alkalmazva, de ha valaki perre vinné az ügyet, ne mondja már nekem senki, hogy a bíróság elhiszi, hogy valaki egy jpg képet 1000 dollárért ad. Szakállas trükk ez már.
Hát őszintén, szabad piac, ha tényleg van van tűntetve a képen + leírásban, hogy illusztráció, akkor !szerintem! jogilag nincs belekötni való.
Persze ott az elállási jog, bár az megint nem tudom "vonatkozik"-e rá.
Ez nem új átverés, csak te vagy fiatal. 2000 körül rogyásig volt ilyenekkel az eBay. Például kifizettél 50 dollárt valami kütyüre, és nem a kütyüt kaptad, hanem a prospektust róla. A leírásban volt irinyó-pirinyó betűkkel elrejtve.
De hát pont ezért jött létre a PayPal. Ebayen nem kell a buta magyar fogyasztóvédelemmel meg a tré bíróságokkal szórakozni (amúgy is hiába teszed, mert külföldi eladóval szemben tehetetlenek) hanem teszel egy panaszt PayPalon, azok kivizsgálják pár nap alatt, és visszaveszik a pénzedet az eladótól. Ha nem az első esete volt, akkor ki is tiltják.
Persze ehhez ismerni kéne a PayPalt, ami még csak tizenöt éve elérhető Magyarországon. Igaz, azóta hőzöng az összes hülye, hogy ő abban nem bízik mert "bissztos átverés!!" aztán szarakodik az OTP-s átutalással, mert az a tuti... amíg meg nem tudja, hogy azzal aztán semmilyen védelem nincs. De hát a magyar ember a sárga csekkről is csak akkor szokik majd le, ha halálbüntetés terhe mellett betiltják.
3/5 anonim
Nekem a valódi műbőr a kedvencem eddig
Dedikált léggitár
Vadonatúj bonttott tégla
Előnevelt naposcsibe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!