Facebook vagy Vkontakte?
Facebook. Mert azon van élet.
Vkontakte-n már pár összeesküvés-elmélet hívő troll van, akik elmenekültek fb-ről "a balos véleményterror" elől.
Szia!
Én Facebookot használok.
A Vk-ról nemrég töröltem magam, mert már teljesen feleslegesnek tartom.
Azért, mert egy olyan országban élek, ahol földrajzilag le van tiltva, ezáltal szinte teljesen elvesztette számomra a közösségi oldal az élményt, hisz mindenki át ment Facebookra, Instagramra, vagy Telegramra. Egyébként meg egy qrwa jó oldal volt (Főleg amikor még Durov kezében volt az irányítás).
Az volt az az oldal, ahol mindent meg lehetett találni egy helyen.
Most meg szinte csak az Oroszok használják, és a Mail.ru group teljesen elcseszte az egész közösségi oldalt.
Egyiket se.
A Facebook például visszaél a hatalmával: monopolhelyzetet alakított ki, amiért a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság ( [link] ) és a főügyész - 46 ügyésztársával - ( [link] ) be is perelte, az USA kongresszusa meg meghallgatásra hívta be a nagy techcégek - köztük a Facebook - vezetőit; nem védi kellőképpen a felhasználók adatait - lásd például a Cambridge Analytica-botrány - amiért mind az Egyesült Királyság ( [link] ), mind az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság ( [link] ) illetve Dél-Korea ( [link] ) büntetést vetett ki rá; gyakran ok nélkül cenzúrázik, tilt ki felhasználókat - ezért is folyik ellenük per az USA-ban, de több ország tervez ellenük lépéseket.
Pár éve a fiatalok kezdték elhagyni ( [link] ), tavaly közel 1000 nagyvállalat ( [link] ) - élükön az Unileverrel - a nem megfelelő gyűlöletbeszéd-szűrés miatt. Az EU ePrivacy törvénye miatt a Facebooknak egy pár funkciót ki kellett kapcsolnia ( [link] ) az Instagramban és a Messengerben.
És ez még csak a kezdet....
Van VK-m,de ott olyan közösséget követek,ami engem érdekel.
A facebookon meg kapcsolattartás barátokkal, családdal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!