Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Wikipédián hol lehet tartalmi...

Wikipédián hol lehet tartalmi kifogást jelezni?

Figyelt kérdés
Nem tartom magam annyira szakértőnek, hogy átírjak valamit a szócikken, csak jelezni szeretném a szerkesztőknek, ahol valami szerintem pontatlan.

2021. jan. 2. 20:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Pedig nem egy nagy kunszt átírni. ;) Még regisztrálnod sem kell, csak ilyenkor egy regisztrált szerkesztőnek jóvá kell majd hagynia.
2021. jan. 2. 20:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Te is szerkesztheted :)
2021. jan. 2. 20:23
 3/5 A kérdező kommentje:
És amíg a regisztrált szerkesztő jóváhagyja/elutasítja, addig az én verzióm lesz a nyilvános? Csak mert lehet, hogy valójában én tudom rosszul (vagy én is rosszul tudom), és akkor a javítási szándékom után lesz rossz (vagy marad rossz, csak máshogy).
2021. jan. 2. 20:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Több lehetőséged van:

*Fogod átírod

*A vitalapra írod a kifogásodat

*A laptörténetben keresel egy szerkesztőt, aki szívén viseli a cikket és az ő vitalapjára írod a jó értéket

A Wikipédia legfontosabb alapelvei, hogy Nevezd Meg a Forrásodat és a Szerkessz Bátran. Vedd elő valamelyik netes keresőt, keress valami forrást, a vitatott értékre. Ezzel ellenőrződ magadat és alá tudod támasztani az állításodat.

2021. jan. 2. 20:51
 5/5 A kérdező kommentje:

4-es, nagyon sok köszönet!

Ha a források egymásnak némileg ellentmondanak, és nem lehet egyiknek se több hitelt adni a másikhoz képest (avagy nem lehet valamelyiket "durva hiba" gyanánt eleve elvetni), akkor tény, hogy akár azt is le lehetne írni a wikin, hogy különböző források mást-mást mondanak. Azt majd ez esetben egy későbbi szerkesztő eldönti (aki tegyük fel, tényleg nagyon jól ért hozzá), mit tart meg és mit vet el. Addig pedig az egyszeri olvasó döntése marad, melyiket fogadja el.

Időközben megtaláltam, ha regisztráció nélkül szerkesztek, az mindaddig nem jelenik meg nyilvánosan, amíg egy regisztrált szerkesztő jóvá nem hagyja. Bár érdekes, hogy ez esetben honnan tudják meg a regisztráltak, hogy valaki valamire módosítási javaslatot nyújtott be? Vagy a regisztráltak más felületet látnak már olvasási nézetben is, és ott van, hogy egy anonim felhasználó itt kiigazítana valamit?

Egyébként tényleg, a legklasszabb ötleded, hogy valakinek írok, aki úgy látom, hogy mélyebben gondozza az adott cikket. Még nem tudom, hogyan kell vitalapjára írni, de meg fogom találni.

2021. jan. 2. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!