Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Modem hiba, vagy program hiba?

Modem hiba, vagy program hiba?

Figyelt kérdés

Mostanában gyakran azt tapasztalom, hogy lelassul az internet, a feltöltési sebesség marad úgy 10 Mbps, de a letöltés lecsökken a 150-ről akár 5 Mbps-ra is, illetve a ping megnövekszik 100-500 ms-ra. Ez már 2 hónapja megy. Először elég volt annyi, hogy újraindítottam a modemet (ami egyben router is, UPC-s fekete doboz) és akkor sokáig megint jó volt. Viszont mostanában ez már nem elég, újraindítás után csak 1-2 percig jó minden, majd megint belassul. Amit tudni kell, hogy fut a uTorrent program a gépen, több 100 torrenttel benne. Tegnap viszont észrevettem, hogyha azt kilövöm, akkor valamennyivel jobb lesz a net. Nem sokkal, csak valamennyivel. Ma ahogy bekapcsoltam a gépet, kapásból le is állítottam a programot és azóta tökéletes a net. Jók a sebességek és a ping is csak 10 ms. Tegnap ehhez képest annyi volt, hogy futott pár órát a program, lelassult a net, és csak utána állítottam le a programot. Ekkor viszont nem állt vissza tökéletesen, csak valamivel jobb lett. Tehát ha fut a program, akkor idővel szétcseszi a netet, és gép újraindítás nélkül nem is áll helyre.

Ez most akkor milyen hiba? Az uTorrent miatt van? Az hogyan tudja így belassítani a neten, mikor már nem is fut? Vagy modem hiba? A modemről egyébként azt kell tudni, hogy néha, valamikor naponta, valamikor csak havonta meghülyül, égni kezd rajta az összes LED, sípoló hangot ad ki, elmegy a net, és ekkor manuálisan újra kell indítani hogy megjavuljon. Illetve azt is tudni kell, hogy mikor a program hatására így belassul a net, az csak a vezetékes részét érinti, aki WiFi-n csatlakozik rá, annak továbbra is jó a net.

Gondolkodtam rajta, hogy bejelentem a szolgáltatónál a hibát, mondom nekik hogy cseréljék ki a modemet, de így hogy lehet a gépemben van a hiba nem tettem meg, előtte ki akarom deríteni hogy miből is ered a hiba.

2020. dec. 31. 12:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Egy modem csere nem árt, torrent lehet korlátozza a net sebességét.
2020. dec. 31. 13:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Hát ez az, hogy hogyan? Miután már nem fut hogyan tudja korlátozni? És itt nem is a sebességen van a fő hangsúly, hanem a ping-en. Több 100-as pinggel gyakorlatilag semmit nem lehet csinálni, fél percet kell várni egy oldal betöltésére, a YT videók folyamatosan megakadnak, hiába van be buffer-elve jó előre a videó, stb.
2020. dec. 31. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!