Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Facebook algoritmusa miért...

Facebook algoritmusa miért cseszik ki velem?

Figyelt kérdés
Van egy oldalam, eddig mindig jöttek a megtekintések, a kedvelések, a hozzászólások. Nem változott a tartalom minősége, sőt... Mégis alig reagálnak és nem is figyelnek az emberek. Olvastam, hogy miképp szelektál a Facebook algoritmusa, de valahogy kíváncsi lennék olyan emberek véleményére is, akik jobban el tudnák magyarázni.
2020. dec. 31. 12:40
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Mert szándékosan szűkítik az ismerőseidnek a hozzáférését a feltett anyagaidhoz. Sőt, most már nem tudod leszedni a videokat, amiket megosztanak, csak tovább megosztani. Vagy még azt sem.

Néhány hónapja még a jó videokat jobb klikkel felugratva az URL-t, és annak másolásával le tudtam szedni. Most már ezt is blokkolták.

Indult egy teljesen szabad háló, a HUNDUB, egyre többen térnek át a facebookról, mert már olyan erős ott a cenzúra, hogy gyakorlatilag csak egy irányban lehet posztolni.

2020. dec. 31. 12:43
 2/6 anonim ***** válasza:
Globalista, politikai megfontolásokból vezették be a blokkolásokat.
2020. dec. 31. 12:44
 3/6 A kérdező kommentje:
De ők nem az ismerőseim, hanem az oldalam kedvelői/követői. Arra is ugyanez vonatkozik ezek szerint?
2020. dec. 31. 12:45
 4/6 anonim ***** válasza:
39%

Kulcsszavakra működik az algoritmus. Ezt saját magamon tapasztaltam.

Egy kérdésre válaszolva írtam, hogy Magyar Nemzeti Múzeum, nemzeti lobogó. Egy órán belül jött a poszt, hogy a facebook közösségi elveivel nem egyezik a posztom, ezért blokkolták, csak én láthatom. A következő meg azt kérte,

hogy igazoljam magam telefonszámmal, személyi igazolvánnyal. Anyádat, gondoltam, és töröltem magam. De az sem úgy van ám, mert hiába jelezte vissza, hogy töröltem, azóta is jönnek az e-mailemre az értesítések, hogy kiket "imserhetek", meg hogy kik posztoltak az ismerőseim közül.

Nagyon sötét világ a facebook, gyakorlatilag már megvalósított virtuális világállam, szabályos diktatúra. A véleményed alapján megfeddnek, felfüggesztenek, törölnek. Mint a Rákosi és Kádár korban, amikor besúgtak, bebörtönöztek, likvidáltak a véleményed miatt.

2020. dec. 31. 12:49
 5/6 anonim ***** válasza:
31%

Igen, rájuk is az vonatkozik. Most már politikusoknál, közéleti személyiségeknél is, akiknek, mondjuk, volt 40 követőjük, egyik napról a másikra lett 5000. Törlik, blokkolják őket. Természetesen csak egyféle világnézetűekét, vagy akik a normalitást képviselik. De ugyanúgy egyes kulturális és hasonló oldalakat is hasonlóképpen blokkolnak. Van 5000 követőd, s csak 100-an látják, vagy kevesebben. Egyszerűen nem is látja a többi a posztodat.

Vannak, akiket évekre visszamenően büntetnek egy-egy posztjuk miatt, amit most másképpen ítélnek meg, mint akkor, amikor föltette. És felfüggesztik, vagy kizárják!

2020. dec. 31. 12:54
 6/6 anonim ***** válasza:
31%
40.000 követőjük 5/javítása
2020. dec. 31. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!