Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha a telefonom wi-fi hotspotjá...

Ha a telefonom wi-fi hotspotját keresztül usb megosztással netezek a céges gépen, úgy hogy kihúzom a lan kábelt, azt látja a rendszergazda?

Figyelt kérdés
Használat után törlöm az előzményeket. Céges wi-fi-re csatlakozva a telefon.

2020. dec. 19. 22:00
 1/9 anonim ***** válasza:
A telefonod wi-fi hotspotját csak mobilnet-el tudod bekapcsolni..
2020. dec. 19. 22:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy ha tud wifi to wifi hidat semmi értelme. Mindkét cső (wifi/utp) ugyanoda vezet..
2020. dec. 19. 22:50
 3/9 A kérdező kommentje:
De van, mert a céges pc korlátozva van, telefonon keresztűl pedig nincs.
2020. dec. 20. 07:39
 4/9 A kérdező kommentje:
A wifi nincs korlátozva, de a pc k csak kábellel működnek
2020. dec. 20. 07:41
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a gép van korlátozva (bár nem tudom, ez alatt mit értesz, mert millió +1 módon lehet a gépeket "korlátozni" a host fájl módosítástól a speciális tűzfal program használatáig (a keylogger -ek alkalmazásáról még szót sem ejtettem, amivel minden bevitt adat monitorozható)), akkor mindegy, milyen úton kap internetet, ugyanúgy korlátozva van...

Szóval ennek nincs értelme. Pláne úgy, hogy ugyanazt a hálózatot akarod használni, csak nem kábelen keresztül, hanem wi-fi -ről a mobilon át.

Egyébként egy értelmes rendszergazda a hálózati forgalmat is naplózhatja/korlátozhatja, vagyis látni fogja azt, hogy új eszköz kapcsolódott a hálózatra, emiatt arra különösebb figyelmet fordíthat, hogy azt meghatározza, kihez tartozik az eszköz és mit is csinál rajta keresztül.

Vagyis még annak sincs sok értelme, ha a mobilon fut egy VPN, amivel megpróbálod maszkolni a forgalmat, mert egy jó rendszergazda úgyis kiszúrja, aztán ledob a hálózatról, mint a szél...

2020. dec. 20. 12:31
 6/9 A kérdező kommentje:

Na akkor még egyszer.

Wifi nincs korlátozva, de kettős azonosításal lehet rá csatlakozni. Erre a wifire rá vannak csatlakozva a privát és céges telefonok is. Mindegyikkel bármilyen oldalt meg lehet nyitni, kivéve a +18asokat.

Az asztali pcken csak irodai programok futnak és google szolgáltatások. Pl youtube le van tiltva, meg minden olyan weboldal amit egy átlagos ember nézeget.

Ha a privát telefonnal céges wifin vagyok, és usbn megosztom a netemet a pcvel, ugy hogy kihúzom a lan kábelt, akkor nincs korlátozás. Vagyis mindent tudok nézni pl youtube.

Tehát, ha a fent említett módon netezek a pc n keresztűl, majd mikor meguntam törlöm az előzményeket... Usbt kihuzom, lan kábelt vissza dugom. A rendszergazda csak azt látja, hogy mintha csak a telefonon neteztem, vagy pedig azt is meg tudja mondani hogy a pc-t használtam végig?

2020. dec. 20. 14:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha keylogger is van a gépen, akkor meg tudja mondani, hogy a pc -n ilyen-olyan dolgokat végeztél, miközben nem LAN -on kapott a pc netet. Ha nincs keylogger (vagy hasonló logger program) a pc -n, akkor csak a telefon MAC címét (és DHCP kliens nevét) és (ha ért hozzá, és a forgalom monitorozott, amihez a legegyszerűbb megoldás a külső DHCP szervergép használata) azt is láthatja, hogy azon át milyen oldalakat kerestél fel. Illetve ha szimpla http (nem https) protokollt használó oldalakon valamilyen adatot (belépéshez, vagy bármihez) megadtál, azt is láthatja. Https protokoll visszafejtése sem lehetetlen, csak kicsit több erőforrást (és tudást, illetve megfelelő programot) igényel, amire általában nem pazarol erőforrást egy rendszergazda csak úgy, kivéve ha feltünően viselkedsz online aktivitáskor (például: nagyobb adatforgalom, mint az átlag; ismert "feketelistás" IP -k/domain -ek felkeresése; egyéb veszélyesnek nyílvánított tevékenységek).
2020. dec. 21. 14:41
 8/9 A kérdező kommentje:
Ok, köszi.
2020. dec. 21. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Nyilván láthat mindent, hiszen ő enged ki az internetre, az általa felügyelt eszközön halad keresztül a forgalmad. Bár nem hinném hogy egész nap azzal foglalkozik hogy elkapdossa a hálózati csomagokat. :D
2021. nov. 29. 07:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!