Ha a telefonom wi-fi hotspotját keresztül usb megosztással netezek a céges gépen, úgy hogy kihúzom a lan kábelt, azt látja a rendszergazda?
Ha a gép van korlátozva (bár nem tudom, ez alatt mit értesz, mert millió +1 módon lehet a gépeket "korlátozni" a host fájl módosítástól a speciális tűzfal program használatáig (a keylogger -ek alkalmazásáról még szót sem ejtettem, amivel minden bevitt adat monitorozható)), akkor mindegy, milyen úton kap internetet, ugyanúgy korlátozva van...
Szóval ennek nincs értelme. Pláne úgy, hogy ugyanazt a hálózatot akarod használni, csak nem kábelen keresztül, hanem wi-fi -ről a mobilon át.
Egyébként egy értelmes rendszergazda a hálózati forgalmat is naplózhatja/korlátozhatja, vagyis látni fogja azt, hogy új eszköz kapcsolódott a hálózatra, emiatt arra különösebb figyelmet fordíthat, hogy azt meghatározza, kihez tartozik az eszköz és mit is csinál rajta keresztül.
Vagyis még annak sincs sok értelme, ha a mobilon fut egy VPN, amivel megpróbálod maszkolni a forgalmat, mert egy jó rendszergazda úgyis kiszúrja, aztán ledob a hálózatról, mint a szél...
Na akkor még egyszer.
Wifi nincs korlátozva, de kettős azonosításal lehet rá csatlakozni. Erre a wifire rá vannak csatlakozva a privát és céges telefonok is. Mindegyikkel bármilyen oldalt meg lehet nyitni, kivéve a +18asokat.
Az asztali pcken csak irodai programok futnak és google szolgáltatások. Pl youtube le van tiltva, meg minden olyan weboldal amit egy átlagos ember nézeget.
Ha a privát telefonnal céges wifin vagyok, és usbn megosztom a netemet a pcvel, ugy hogy kihúzom a lan kábelt, akkor nincs korlátozás. Vagyis mindent tudok nézni pl youtube.
Tehát, ha a fent említett módon netezek a pc n keresztűl, majd mikor meguntam törlöm az előzményeket... Usbt kihuzom, lan kábelt vissza dugom. A rendszergazda csak azt látja, hogy mintha csak a telefonon neteztem, vagy pedig azt is meg tudja mondani hogy a pc-t használtam végig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!