Facebook kétségbe vonja a személyazonosságom. Milyen lépéseket lehet tenni?
Szerbusztok, Facebook problémám van, gondolom nem vagyok egyedül.
Kb. 2 éve fenn voltam a fb-on néhány hétig, nem sokat használtam, igy aztán töröltem a profilomat, de semmi tiltás nem volt.
Mostanában praktikus volt újból regisztrálnom, amit ugyanazzal az e-mail cimmel megtettem. Egy-két nap elteltével bejelentkezés után végig kellett csinálnom egy 3 lépcsős ellenőrzést, hogy valóban Én vagyok-e Én. E-mail cimről kód küldése, mobiltelefonról SMS-ben érkező kód visszaküldése, magamról fotó küldése. E-mail cimem és mobilszámom most is ugyanaz mint az előző regisztrációkor volt, fotót akkoriban nem is töltöttem fel magamról, igy most hasonlitani sem tudják a mostanit semmihez. Ezek után és kb. egy napja ez fogad belépés után:
"Megkaptuk tőled az információkat.
Ha továbbra is azt állapítjuk meg, hogy a fiókod nem tartotta be a közösségi alapelveinket, letiltva marad.
Mindig szem előtt tartjuk a Facebookot használók biztonságát, így addig nem tudod használni a fiókodat."
Nem tudom meddig tart ez az elbirálás, de megdöbbentő, hogy ennyi adat megadása után kétségbe vonják a személyazonosságomat. A mobilszolgáltató mindent tud rólam névvel, címmel, telefonszámmal. Ugyan mit ellenőriz a Facebook és milyen alapon tilt a továbbiakban. Nem tűrhető, hogy ennyire komolytalanul szórakozzanak egy ember személyazonosságával.
Kérdezném, milyen lehetőségek vannak a legenyhébbtől a legdurvábbakig: akár a Rendőrséghez, bírósághoz fordulni?
Remélem felfogjuk, hogy az ilyesmire nem lehet csak úgy legyinteni.
Előre is köszönettel,
Üdv
Ne röhögtess. Ingyenes oldal, ahol te a szabályzatukat elfogadod. Esetleg segített volna, ha elolvasod mielőtt elfogadod.
Semmilyen jogi és egyéb lehetőséged nincs. Ha nem tetszik, ne használd.
"Ingyenes oldal, ahol te a szabályzatukat elfogadod."
Hol sértettem meg a szabályzatot?
A szabályzat alapján terrorizmus és egyéb esetek elkerülése érdekében kötelezhetnek a személyazonosság igazolására.
A mobilszolgáltató aki mindent tud rólad, az független a facebooktól, nem adhatnak ki adatot, így arról nekik semmi tudomásuk nincs.
Ha nem tetszik, tényleg ne használd.
"Ha nem tetszik, tényleg ne használd."
Hol írtam én, hogy nem tetszik és nem akarom használni?
Tetszene, és használnám.
Éppen kézzel-lábbal próbálom nekik bizonyítani, hogy én én vagyok, hogy használhassam.
Hoppá, azt hiszem Jáksó Lászlóval is hasonló történt. Idézet egy idei cikkből az origóról, melynek címe "Jáksó László: A lendület vitte évekig a rólam kialakult hamis képet":
Nem vagyok a Facebookon. Sok hír olvasható arról, hogy ők önkényes szabályokkal irányítanak mindent. Csináltam magamnak egy oldalt, Jáksó Lászlóként, de egy órán belül letiltottak. Kérték, küldjek fényképet magamról. Elküldtem egy hivatalos fotót, sejtettem, hogy nem ezt kérik, de ha egyszer annyit írtak, hogy egy fotót kérnek. Elküldtem a plakátképet, tesztelni akartam őket, hogy tényleg olyan idióták-e. Letiltottak végleg, mert én nem én vagyok. Igen. A Facebook, mint vállalat, vérhülye. Felesleges marhaság az egész. Majd csak rájönnek erre az emberek."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!