Egy TP-link dual band router (2,4 és 5 GHz-es) miért 2 nevet dob fel?
Az egyik a 2,4 a másik az 5 Ghz-es "csatlakozási pont" vagy hogy írjam ? :D
Én azt hittem, hogy ez úgy van, hogy ami tudja fogadni az 5GHz-t az annyival nyomatja, ami nem az marad 2,4-en.
De itt ha jól értelmezem most nekem kell eldönteni, hogy a router melyik ágára akarom connectelni az adott készülekem?!
Két hozzáférési pont.
Külön SSID tartozik mindegyikhez.
Koszi a valaszokat!
Egy archer A5 router esetleg mekkora sugarat fed le, hany metert 5GHz-n?
Ha azt szeretnéd, hogy az olyan készülékek, amik képesek 2.4GHz -re és 5GHz -re is maguktól döntsék el (jelerősség és sebesség alapján), melyik frekvencián működjenek, akkor a router két sávjának (2.4GHz; 5GHz) a nevét (SSID) és jelszavát is ugyanarra állítsd be. Ezek után minden esetben a végpont eszköz dönti el, melyik frekvencián kommunikáljon a routerrel.
A router konfigurálásához jelentkezz be annak webes konfigurációs felületére és az 5GHz -es jel nevét (mivel valószínűleg az hosszabb) írd át ugyanarra, mint a 2.4GHz -es jel neve (de csinálhatod fordítva/másképp, a lényeg, hogy ugyanaz legyen a 2 frekvencia neve), illetve egyező jelszót adj meg mindkét frekvencia esetén (hogy váltáskor a "kézfogás" rendben végbemenjen).
Az én (Asus) router -em is eredetileg 2 különböző néven szórta a 2 frekvenciájú jelet, de miután átírtam a jelek nevét ugyanarra, minden eszköz ami támogatja az 5GHz -et is, csak egy wifi -t "lát" így automatikusan a jobb jelerősségű/sebességű wifire csatlakoznak. Mozgás közben ha az 5GHz -es jel már túl gyengévé válik, váltanak az eszközeim 2.4GHz -re, illetve ha az 5GHz -es jel elég erős, visszaváltanak 5GHz -re...
Ha már (legalább) 802.11 ac (Wi-fi 5) szabvány van az adott eszközben, az támogatja az 5GHz WiFi-t.
Tiédben ax (Wi-fi 6) szabvány van, ami a jelenlegi stabil leggyorsabb a "mainstream" eszközökben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!