Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Perceként beugrál ez az ablak...

Perceként beugrál ez az ablak netezés közben, még ezt a kérdést is alig tudom kiírni! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyfolytában felugrik tegnap óta egy ablak, hogy a UPC kisorsolt, és kattintsak a nyereményért. Olvastam a neten korábban, hogy ez a csalás már nem először fordul elő, és más szolgáltatókkal is előfordul. A cím mindig valamilyen eu.mmglobalstrategiesllc.xyz/98

CCleaner nem jött be, úgy néz ki, ESET Online Scanner se talált semmit.

2020. nov. 30. 13:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

Első körben szedd le a böngészőt, amiben ez felugrál és telepítsd újra. Bár ezek a vírusok inkább a windows registry-be írkálnak be valamit, szóval nem biztos, hogy ez lesz a megoldás.

De a második megoldás tuti: telepítsd újra az operációs rendszert!

2020. nov. 30. 14:07
 2/14 A kérdező kommentje:

[link]

Az IP-címet választja ki elvileg ez a cucc.

2020. nov. 30. 14:11
 3/14 anonim ***** válasza:
28%
Abban az esetben meg elég ha reset-eled a router-edet!
2020. nov. 30. 14:18
 4/14 A kérdező kommentje:
Azt hogyan kell csinálni? Elég, ha kihúzom a konnektorból, majd újra be? (nálunk már attól is elszáll a net, ha egy légy rárepül...)
2020. nov. 30. 14:21
 5/14 anonim ***** válasza:
28%

Általában a Router alján ottvan egy IP cím (+felhasználói név, jelszó), amin keresztűl el lehet érni a beállításait.

kb.:

192.168.0.1 (192.168.1.1)

felhasználói név: admin

jelszó: 1234 (vagy semmi)

Aztán a menüben megkeresed hol lehet reset-elni, általában az Állapot-tájékán kell keresgetni.

(persze, lehet, hogy angolul van minden, de annál jobb)

2020. nov. 30. 14:29
 6/14 A kérdező kommentje:
Igazából azért ez a pánik, mert ez az adathalász cucc az egész oldalt elkapja, és ha holnap vizsgafelvételkor elkapja a Neptunt, mire vissza tudok térni, addigra az összes kiválasztott időpontomról lecsúsztam... De az online vizsgák idején se kellemes írásbeli esetén.... Azt írták korábban, hogy a Chromeot támadja kifejezetten, lehet megpróbálok mostantól az Operában netezni, hátha akkor nem fog előjönni, ilyen beállításokkal nem szívesen kísérletezek...de köszönöm.
2020. nov. 30. 14:34
 7/14 anonim ***** válasza:
Letiltod vagy vírus ellenörzés, malvare tisztítás sokat segíthet.
2020. nov. 30. 14:39
 8/14 anonim ***** válasza:

6 - nem attól kapsz új ip-t, hogy reseteled a routert, de azzal legalább elbuksz minden beállítást, így veheted elő a szerződésed, ha a végponti hozzáférés nincs épp a fejedben :D

Szóval elég, ha kihúzod a konnektorból, pár perc múlva visszadugod, és nagy eséllyel meglesz az új ip-is, feltéve, hogy dinamikus a cucc.

Nekem tegnap egész nap ez volt, csak Telekommal, mára elmúlt.

2020. nov. 30. 14:43
 9/14 anonim ***** válasza:
2020. dec. 1. 05:24
 10/14 anonim ***** válasza:

#6 szerintem igen, az más kérdés, hogy egy reboot is elég a legtöbb esetben, vagy ha áramtalanítja.

(Reset-hez mégcsak admin felületre sem kell belépnie, a készülék oldalán benyomja a kis pöcköt egy gombostűvel, és kész, de ha nem tudja a bejelentkezési adatait, akkor tényleg nem jó megoldás, de az újraindítás még mindig szóbajöhet)

2020. dec. 1. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!