Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Pár napja előugró ablakokat...

Pár napja előugró ablakokat nyit meg a chrome, mi lehet az oka, hogyan védhetem ezt ki?

Figyelt kérdés

Néhány napja érthetetlen okból a google chrome egy schmoozed nevű oldal ablakait nyitja meg, néhány óra alatt akár 3-4 ablakot is, ami új ablakként jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában, így bezárni is nehezen tudom.

Tudtommal semmi hülyeséget nem nyitottam meg a neten, a windows sem jelzett semmi vírust, nem töltöttem le semmit bizonytalan forrásból, valamint adblock pro-t és adblock plus-t is használok, hogy elkerüljem a reklámokat. Semmilyen új bővítmény nem lett telepítve, ellenőriztem.

Honnan tudhatnám meg mi okozza ezt az előugró ablakokat és hogyan irthatnám ki a gépemről?

2020. okt. 31. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű egy felugró kérdés esetén rányomtál, hogy engedélyezed az értesítéseket, ezért jelennek meg. Beállításokban keress rá az értesítés szóra, és ott kapcsold ki/tiltsd le.
2020. okt. 31. 11:25
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Böngészőbe URL -nek: chrome://settings/content/notifications

Majd töröld ki ami nem kell, vagy tiltsd le az egészet.

2020. okt. 31. 11:30
 3/7 A kérdező kommentje:

Megnéztem mik vannak engedélyezve, de sajnos ez nem oldotta meg a problémát. Ahol engedélyezve van nálam, az csak a google drive, a többi webhelyen, amit látogatni szoktam, le van tiltva.

Talán rosszul is fogalmaztam, mert nem is előugró ablakról van szó, hanem új lapot nyit meg a chrome, az ablak jobb alsó sarkában. Tudomást sem veszek róla, hogy megnyitotta, csak azt veszem észre, hogy bezárnám a böngészőt, de még mindig meg van nyitva és a tálcáról tudom csak bezárni, mert annyira ki van tolva a monitor sarkába, hogy azt sem vettem észre, amikor megnyitotta és bezárni sem tudnám másképp.

2020. okt. 31. 13:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Hogyha ezesetben nem értesítés nem tudom,főleg,hogy nem jelzett a Windows semmilyen vírust. Nincs ott valamilyen fogaskerék azon a kisablakon ahol megjelenik ez? Ott lehet lelehetne tíltani mert nővéremnek is volt ilyen és neki is csak ezzel lehetett letíltani,bár lehet neki is csak a reklámok voltak.
2020. okt. 31. 13:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez nem is reklám, hanem konkrétan (számomra ismeretlen) weboldalak kezdőlapja. Ami amúgy nem néz ki "gagyin", tehát nem nyerek minden alkalommal ájfón ikszet, de mégsem szeretném hogy random nyitogasson a böngészőm bezárhatatlan weboldalakat új ablakban.
2020. okt. 31. 14:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Továbbiakban egy komplett böngésző törlést, kémprogramirtó futtatás (pl.: HitmanPro), majd böngésző újratelepítést javasolnék.
2020. nov. 6. 07:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha letöltesz valamit; utána mindig futtass le tényleg valami védőprogit, pl Nod32-nek is van online-scannerje
2020. nov. 16. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!