Miért lassul le iszonyatosan a wifi internet Ubuntu 20.04 alatt?
Figyelt kérdés
Netes kábellel nincs gond. Van a gépemen egy Win10 is, az alatt sem tapasztaltam hasonló problémákat.2020. nov. 24. 15:15
1/7 anonim válasza:
Nem tudom (valószínűleg gond van a wifi driverrel), de én Ubuntu-ról és származékairól leszoktam, mert baromira optimalizálatlanok. Ha frissen telepített rendszerről van szó, szerintem töröld le a francba, és tegyél fel helyette egy Manjarot.
2/7 anonim válasza:
Itt tedd fela kérdést: [link]
De kicsit több adatot adj meg, különben morcosan neked fognak esni! Milyen hardvert használsz, ha notebook, akkor a pontos típus, ha sticket használsz, akkor annak a pontos típusa, illetve a wifi paramétereit is beleírhatod.
3/7 anonim válasza:
Egyébként szép és jó a Manjaro, én is kipróbáltam, csak mondjuk az NVidia drivertől behalt az egész grafikus üzennód, a 2 monitoros rendszereket meg eléggé bugosan kezeli.
4/7 anonim válasza:
Ez nagyon gépfüggő, nekem is van olyan gépem, amin az i915 rögtön meghal, pedig egy sima HP laptop. Más gépen meg semmi baja.
Olyan is volt Debian alatt működött a wifi, semelyik más alatt pedig nem.
Vannak ilyen bugok, de az ilyeneket általában javítják.
5/7 A kérdező kommentje:
Ez még fontos csak elfejtettem leírni: csak otthon taöpasztaloi ilyen problémát, munkahelyemen nincs gond vele
2020. nov. 24. 15:47
6/7 anonim válasza:
Próbáld meg ezt: sudo apt remove backport-iwlwifi-dkms
Utána restart, csak azért nézd meg, mit visz magával!
Vagy esetleg ezt:
sudo modprobe -r iwlwifi
sudo modprobe iwlwifi
7/7 A kérdező kommentje:
és ez a parancs mit csinál?
2020. nov. 24. 16:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!