Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan lehet titkosítani...

Hogyan lehet titkosítani interneten?

Figyelt kérdés

Ha Tor-t használok például akkor azt ugymond senki sem tudja lenyomozni? még pl a rendőrség sem?

Csupán csak azért kérdem mert hallottam a darkwebről és az ott folytatott tevékenységekről és azt ha akár egy mezei felhasználó is megtalálja (ezeket az oldalakat) akkor a rendőrség miért nem?

Pl.: Ha én Tor-ra felmegyek csak simán böngészni akkor azt sem tudják lenyomozni?

Lehet hogy hülye vagyok de nem értem az összefüggést a kettő között.

2020. nov. 13. 20:29
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Minden oldalnak van .onion változata? Pl.: gmail,youtube stb..
2020. nov. 14. 16:13
 12/19 anonim ***** válasza:

#5 vagyok:

Ennek utána kell nézni.

Én nagyon sokáig azt hittem, hogy ilyesféle szolgáltatók a közelébe sem mennek a deep web-nek. Azt hittem hogy a "pofám leszakad", amikor véletlenül belefutottam a Facebook onion site-jába. XD

A legdurvább benne, hogy nincs külön onion site-ja! A hagyományosba tette lehetővé a belépést.

2020. nov. 14. 16:18
 13/19 Alex Fly ***** válasza:
@10: egészen addig, amíg a node-ok vagy főleg a gateway-ek nincsenek a sápadtarcúak kezében. Mert onnantól megszűnt az anonimitásod...
2020. nov. 14. 20:24
 14/19 anonim ***** válasza:

#10, Alex Fly-nak:

És mit kezdenek a teljes információból, titkosított algoritmussal kiszedett részinformációkkal? Semmit.

A kommunikáció párhuzamosan, egyidejűleg 4-5 útvonalon keresztül zajlik. Önmagában egyik információs csomag sem használható semmire, kizárólag együtt használható. Azt ki tudnák deríteni hogy ki a megkeresője egy-egy oldalnak, de arról már fogalmuk sem lenne hogy milyen információkat cserélnek ki egymással. Hacsak nincsenek egyidejűleg jelen mindenhol, minden lehetséges útvonalat figyelve amit a böngésző minden alkalommal random választ a lehetőségek közül. És akkor még nem vettem számításba a menet közbeni útvonal-módosításokat! XDXDXD

2020. nov. 14. 21:10
 15/19 Alex Fly ***** válasza:
@14: ez igaz a node-okra. De a gateway-n minden adatcsomag áthalad...
2020. nov. 14. 21:24
 16/19 A kérdező kommentje:
És ha Tor-on keresztül belépek pl. gmail acc-ba vagy akármilyen más fiokba akkor annak sem marad nyoma hogy honnan léptél be?
2020. nov. 16. 11:46
 17/19 anonim ***** válasza:
A TOR olyan, mintha neked küldenének egy névtelen levelet. A borítékon csak a címzett van rajta, a feladó nem, ráadásul míg hozzád elér a levél, addig sok-sok emberen megy keresztül, akiknél mindig egy nagy rakás levél van egymáson és fogalmuk sincs, melyik levél honnan jött, csak azt tudják, hova megy.
2020. nov. 16. 12:25
 18/19 Alex Fly ***** válasza:

Minden téveszme helyett inkább:

[link]

2020. nov. 16. 12:49
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem ne használj ilyet, átlag mezei felhasználónak teljesen felesleges! Sőt még veszélyes is lehet. Ha gondolod inkább használj egy szimpla vpn-t. Szerintem sokkal jobban jársz. A TOR-ról sokan azt hiszik lenyomozhatatlan, pedig nem feltétlenül. Például, amikor letöltöd a progit és magyar nyelvre állítod, ezzel már szűkítetted a felhasználói kört kb. 9M-ra, például az USA-hoz képest. Ha valaki uralja a kilépési csomópontokat, akkor a kezében van a hálózat.
2020. nov. 18. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!