Hogyan lehet titkosítani interneten?
Ha Tor-t használok például akkor azt ugymond senki sem tudja lenyomozni? még pl a rendőrség sem?
Csupán csak azért kérdem mert hallottam a darkwebről és az ott folytatott tevékenységekről és azt ha akár egy mezei felhasználó is megtalálja (ezeket az oldalakat) akkor a rendőrség miért nem?
Pl.: Ha én Tor-ra felmegyek csak simán böngészni akkor azt sem tudják lenyomozni?
Lehet hogy hülye vagyok de nem értem az összefüggést a kettő között.
Akkor Tor-al böngészés közben egy IP címet sem tudnak elérni? (már mint a valós és pontos IP-t)
Nemcsak darkwebre értem hanem ha pl. Tor-ral facebookozol vagy akármit csinálok akkor az én IP cimemet sem találnák meg?
A TOR forgalmát az usa titkosszolgálata dokumentáltan vissza tudja fejteni.
Más nem nagyon.
A TOR forgalmát a "jóisten" sem tudja visszafejteni. XD
Kérdezőnek:
A TOR csak addig képes védeni, amíg az onion hálózaton belül ügyködsz.
Ha a Face-t szeretnéd használni:
#5, Alex Fly-nak:
Az Onion hálózat nagyon profi megoldáson alapszik, ezért a hatóságok és a szolgáltatók gyakorlatilag tehetetlenek vele szemben. Két lehetőség közül választhatnak. Vagy teljesen tiltják, vagy tudomásul veszik hogy tehetetlenek vele szemben.
Minden onion használó lehet egyben szerver-szerű is. A te forgalmazásod sok-sok más tagon keresztül bonyolódik titkosítottan, teljesen nyom nélkül. Mindenki elfelejt mindent. Tehát az onion megfejtéséhez arra lenne szükség, hogy valaki/k a teljes hálózat minden tagját VALÓS IDŐBEN figyeljék, mert múlt idő itt nem létezik! Nincs olyan, hogy "később megnézem", vagy "szólok valakinek hogy nézze meg". Akárcsak 1 ezred másodperc múlva már nincs mit nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!