A Facebook oldalam belépéskor azt kéri, hogy adjam meg a mobiltelefonszámom. De miért? Eddig nem kérte. Hogyan tudnám a telefonszám megadása nélkül ismét használni a Facebookot?
Biztonsági okokból célszerű megadni, mert ha bármilyen hozzáférési problémád adódik (elfelejtett adatok, ellopott fiók), akkor a telefonszámodra küldött kóddal helyre lehet állítani vagy visszaszerezni az irányítást fölötte. Ha ez nincs, és kicsalják a jelszavaidat vagy be tudnak lépni, akkor átírják az e-mail címet (legrosszabb esetben ugyanazt a jelszót használod mindenhol, és az e-mail fiókodat is ellopják, átírják), és nem fogod visszaszerezni őket.
Jelenleg a mobiltelefonos hitelesítés az, ami megfelelő védettséget ad, mivel akinél ott van a mobil, az képes lesz hozzáférni a fiókhoz.
Célszerű tehát nem kötelező, ha jól értem. Hogyan tudom kikerülni?
Nem akarom a telefonszámomat megadni.
Most már nekem is abba hagyta.
Valamilyen okból már zárolták a fiókom.
Az adataim is törölve lettek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!