Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem megy az internet?...

Miért nem megy az internet? Többi lent?

Figyelt kérdés

Az van, hogy néha-néha nem megy az internet a laptopon, mobilon.

Eleinte azt hittem, hogy azért, mert változik az IP cím, de nem egyszerre nem megy az internet a különböző eszközökön, hanem külön-külön. Néha a laptopon, néha a mobilon nem megy az internet (természetesen wifin kerüsztül). Általában 1 percig tart ez a kiesés, utána újraindul, de eléggé idegesítő, főleg akkor, amikor online adásban vagyok.

Mi lehet a probléma, és hogyan lehet megoldani?

2020. nov. 8. 12:05
 1/7 CspCsj ***** válasza:

Szolgáltató adta a wifi router-t, vagy te vetted?

Modellszáma?

2020. nov. 8. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy tenda routerrel volt ilyen. Villámcsapás volt a közelben és tönkretett valamit a készülékben.
2020. nov. 8. 12:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen a szolgáltató adta a routert: Huawei HG8245H, optikai kábellel.

Villámcsapásról nem tudok.

2020. nov. 8. 14:09
 4/7 A kérdező kommentje:

Beléptem a router rendszerébe a 192.168.1.1 címen, és a WLAN beállításoknál találtam egy olyat, hogy WPA Group key regeneration: 3600 s.

Nem ezzel lesz a gond, hogy 3600 s, vagyis 1 óránként, valamit átállít és rövid időre kiesik a net?

2020. nov. 8. 16:43
 5/7 CspCsj ***** válasza:

"WPA Group key regeneration" annyit jelent, hogy a titkosított kapcsolat feltörésének nehezítésére óránként új titkosító kulcsot kap minden csatlakozó eszköz.

Kipróbálhatod, hogy nagyobb időt adsz meg, de szerintem nem ez a gond - persze egy próbát megérhet. (majd ha az alábbiak nem segítenek)

Inkább ezt próbálnám ki ha már úgyis a "WLAN Basic Configuration" résznél jársz:

1. Authentication Mode = WPA2 PreSharedKey (WPA/WPA2... helyett)

2. Encryption Mode = AES (TKIP/AES helyett)

(vagy ha így valamelyik jó régi eszköz esetleg nem tud csatlakozni, akkor Authentication Mode = WPA PreSharedKey)

3. Apply gomb

Ezenkívül a "WLAN Advanced Configuration" résznél pedig:

1. Channel = Auto helyett fixen olyan csatornát, amit nem használ a környéken egyik router sem (ha lehet, ne a 6-ost)

(feltérképezéshez wifi analizáló kell, pl. laptopon: [link] vagy [link] stb.)

2. Channel Width = 20 (20/40 helyett)

3. Apply gomb

Végül router újraindítása.

(ha nem válna be, akkor állíts vissza mindent)

2020. nov. 8. 18:22
 6/7 A kérdező kommentje:

A basic konfiguráció úgy volt beállítva, ahogy írtad. Az advanced konfigurációt átállítottam. Most tesztelem.

Esetleg el tudnád magyarázni, hogy miért lenne jó ez a konfiguráció? Vagy hogy mit állítottam át, mi lett a következménye?

2020. nov. 9. 07:28
 7/7 CspCsj ***** válasza:

Úgy tapasztaltam, hogy többféle titkosított kapcsolat (WPA és WPA2) gyakoribb szakadást okoz. (persze nálam ez csak éves szinten mérhető össze, nem ilyen sűrű a szakadozás)

Az automatikus csatornaválasztás kikapcsolása és a csatorna szélesség csökkentése olyan környéken javítja a stabilitást, ahol több router zavarhatja egymást.

2020. nov. 9. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!