Miért nem ismeri fel a számítógépemet a KDE Connect, Android 4-en?
Ubuntu 20.04.1-et használok, KDE Plasma asztali környezettel. Ehhez tartozik egy KDE Connect nevű program is, amivel a telefonom segítségével tudom irányítani a gépet, illetve fájlokat mozgatni készülékek közt.
A KDE Connect simán felismeri a gépemet, ha egy olyan telefonon próbálom, ami legalább Android 5-öt, vagy ettől újabb verziót futtat.
Viszont Android 4.4 és Android 4.0 esetében sajnos más a helyzet. Ott csak a helyi hálózaton lévő többi mobilt találja meg, a gépemet nem. Valahogy meg lehetne oldani, hogy felismerje a gépemet a régi android verziójú telefon is? Azért lenne jó, mert ennek a régi mobilnak rossz az akksija, és úgy van megcsinálva, hogy az akku helyére direktbe van kötve egy 5v-os adapter, így igazából sose merül le, és mindig mehet a kijelző. A többi telefonnak jó az akkuja, de ha azok folyamatosan töltőn lennének, károsodna az akkumulátor. Ezért ragaszkodom a régi telefonhoz.
Ezeket próbáltam:
1. tűzfal kikapcsolás az Ubuntuban, majd újraindítás
2. másik router
3. a többi telefonon a wifi kikapcsolása
4. egyéb ötletek, amiket a neten találtam
Sajnos egyik sem vált be. Se a PC, se a telefon nem ismeri fel egymást, pedig ugyanarra a routerre vannak csatlakozva. Lehet, hogy a telefonon kéne beállítani valamit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!