Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha felmerül a gyanú hogy a...

Ha felmerül a gyanú hogy a szomszéd lehallgatja az internetforgalmamat,hova kell fordulni?

Figyelt kérdés

2020. okt. 9. 11:11
1 2
 1/12 anonim válasza:
71%
Hát nem akarlak elszomorítani,de kb a pékhez.Ha valami nyomozás indulna is,addigra eltüntetnek mindent.
2020. okt. 9. 11:23
 2/12 A kérdező kommentje:
Egyszer régebben észrevettem,hogy a szomszédnál furcsa emberek mozgolódnak,és pár nap múlva azt vettem észre,hogy egy új wifi fullba sugároz jelet(erősebbet mint az itthoni).Erről egy fórumon érdeklődtem,és másnap ismét megjelentek furcsa emberek,és megszűnt a jel.
2020. okt. 9. 11:31
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenhez valóban nagyságrendekkel nagyobb képzettség és tapasztalat kell mint amire te gondolsz.
2020. okt. 9. 11:31
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is furcsa faj a hálózat technikus, de hát ez van, valamiért mindig őket bérlik fel a netszolgáltatók.
2020. okt. 9. 11:32
 5/12 A kérdező kommentje:
Bírom az ilyeneket,akik totál ismeretlenül,egyből ezzel kezdik hogy biztos fontos ember lehetsz... :-)
2020. okt. 9. 11:36
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Feltételezem, hogy WiFi-ről van szó, mert ez elsősorban ott kivitelezhető. Első körben a router konfigurációs oldalához célszerű, ahol biztonságos WiFi jelszót kell beállítani, ellenőrizni kell hogy WPA2 legyen megadva titkosításnak (tehát semmiképpen se WEP vagy WPA!), továbbá a WPS-t is érdemes letiltani a routerben, mert egyes routerekben elég könnyen ki lehet találni hozzá a PIN-t.

Egyébként a WPA2 kód ismeretében valóban lehallgatható az internetkapcsolat akár egy ingyenes Wireshark programmal meg egy bekapcsolt monitor módú wifi adapterrel, akár passzívan is (tehát nincs jele a lehallgatásnak). Ezt lehet elkerülni a wifi jelszó biztonságos megválasztásával. De egyébként még ha le is hallgatja valaki, a legtöbb weboldal már HTTPS-t használ, így pl nem tudják ellopni a gyakorikerdesek.hu-s vagy a facebook.com-os jelszavad még a wifi jelszó ismeretében sem (feltéve hogy ott van a link elején a bezárt szürke lakat, és nem mentél tovább az esetleges nagy piros tanúsítvány figyelmeztetésen), mert még egy réteg titkosítás van rajta a webszerverig a WiFi titkosításon felül.

Egyébként egy új WiFi hálózat megjelenése nem igazán veti fel lehallgatás gyanúját, mivel mint írtam, ez nem szükséges hozzá. Lehet valami új WiFi-képes eszközt használtak épp, vagy éppen te kapcsoltál be otthon pl egy WiFi képes nyomtatót, ami ha nem tudja az otthoni wifi jelszavát, dönthet úgy, hogy saját wifit sugároz amire csatlakozva nyomtatni lehet.

2020. okt. 9. 11:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Kaptál is ezért egy piros pontot tőlem :-)
2020. okt. 9. 11:39
 8/12 A kérdező kommentje:
Egyébként nem tudom mi a bajod,miért viselkedsz úgy,mint akinek a farkára léptek,és igazból nem is érdekel!De remélem nem kapsz szívinfarktust vagy agyvérzést
2020. okt. 9. 12:47
 9/12 anonim ***** válasza:
32%
én csak reálisan nézem a dolgokat
2020. okt. 9. 12:50
 10/12 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva, az illetékes szerv a NMHH (Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság), de szerintem nem örülnének, ha azért kihívnád őket, mert a szomszédnál bekötötték a netet és a wifi routere megjelent az elérhető hozzáférési pontok listájában.

A furcsa emberek alatt mit értesz? Mi volt rajtuk furcsa?

2020. okt. 9. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!