Milyen külső wifit vegyek ami rendesen tudja továbbítani az internetet?
Az a helyzet, hogy van a házban 2 wifi + a fő modem ami alapból wifi-s, tehát 3.
Ha az udvaron vagyok kb. 15-16 méterre és csatlakozom a legközelebbihez (mivel az érzékelhető) akkor ahogy elkezdek netezni miért vált át a telefon mobil netre?
Csatlakozáskor a jel a legkisebb vagy éppen közepes.
Viszont netezésre még is alkalmatlan.
Ezért szeretnék kültéri wifi-t felrakni az eresz alá.
Olyanra lenne szükségem ami maximum 50 méterre tudja küldeni a jelet. Ebből az 50-ből max 35 méterre kell csak nem akarom azt ahogy elkezdenék netezni az is ledobjon.
Sebességnek bőven elég pár megabit.
Ebben kérném hozzáértők segítségét és tapasztalatait.
Előre is köszönöm.
Olyan hogy "külső wifi" meg hogy "van a házban 2 wifi", illetve "kültéri wifi" nincs.
A wifi egy szabvány - IEEE 802.11 - közkeletű elnevezése nem egy eszközé.
Wifi router, wifi elérési pont, wifi repeater már megfelelőbb kifejezések.
Amire neked szükséged lehet, egy kültéri, távtáplálható (hogy egy kábelen keresztül menjen az adat és az áramellátás), beépített nagy nyereségű, de lehetőleg széles szórású antennával egybeépített wifi elérési pont - mint például ez:
Egy acces point módba állított második router elég lesz és néhány ezresért már megkapod.
Köszönöm a válaszokat.
Az acces pointal az volt a baj, hogy a 3 wifi névből lett egy. Azt pedig a telefon azonnal elengedte ahogy lezártam a képernyőt. Nagyon megzavarodott.
Ahogy pedig mentem a másik wifi-hez nem csatlakozott fel hanem 0 jellel tartotta azt amelyik mellett korábban voltam.
Ezért is van a 3 nak külön neve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!