Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Van olyan eszkoz amely usb-n...

Van olyan eszkoz amely usb-n bedughato a laptopba es begyujti a wifi jeleket hogy a laptop tudjon csatlakozni az internethez wifi kartya nelkul?

Figyelt kérdés
2020. szept. 10. 09:57
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!
2020. szept. 10. 10:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet - a lényegét bemásolom:

"Arra gondoltam, hogy egy sima routerrel tudom e fogni egy masik router jelet, es azt lan kablelle laptopomba tolni?"

Megoldható, ha a "másik router" tud (nem mindegyik tud!) kliensmódban működni (szóval hogy a rádiós része csatlakozik egy wifi AP-ra, és nem ő lesz az AP amire a kliensek csatlakoznak). Ha van elfekvőben ilyen router, együtt tudsz élni a router kötöttségeivel (áram kell neki) és nem akarsz új USB-s stickre beruházni, akkor megérheti.

"Ha igen ez milyen szintu ismereket igenyel laikuskent egyedul megtudnam csinalni?"

Alapszintű hálózati ismereteket.

Egy, a router által nyújtott webes beállítófelületen kell átállítani a rádiós interfész működésének módját, esetleg LAN-oldali IP-címet módosítani.

De feltételezem a kollégiumi rendszergazdák némi sőr/bor/pálinka/csoki/... ellenében szívesen segítenek. ;)

2020. szept. 10. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!