Van olyan eszkoz amely usb-n bedughato a laptopba es begyujti a wifi jeleket hogy a laptop tudjon csatlakozni az internethez wifi kartya nelkul?
Elfogtam egy nem privát tartalmú üzenetet - a lényegét bemásolom:
"Arra gondoltam, hogy egy sima routerrel tudom e fogni egy masik router jelet, es azt lan kablelle laptopomba tolni?"
Megoldható, ha a "másik router" tud (nem mindegyik tud!) kliensmódban működni (szóval hogy a rádiós része csatlakozik egy wifi AP-ra, és nem ő lesz az AP amire a kliensek csatlakoznak). Ha van elfekvőben ilyen router, együtt tudsz élni a router kötöttségeivel (áram kell neki) és nem akarsz új USB-s stickre beruházni, akkor megérheti.
"Ha igen ez milyen szintu ismereket igenyel laikuskent egyedul megtudnam csinalni?"
Alapszintű hálózati ismereteket.
Egy, a router által nyújtott webes beállítófelületen kell átállítani a rádiós interfész működésének módját, esetleg LAN-oldali IP-címet módosítani.
De feltételezem a kollégiumi rendszergazdák némi sőr/bor/pálinka/csoki/... ellenében szívesen segítenek. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!