Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Szerintetek is elrontja a...

Szerintetek is elrontja a gyakorikérdéseket az, hogy sok a rosszindulatú, kötekedő hozzászólás, válasz?

Figyelt kérdés
Még ha buta is a kérdés, akkor is lehet azért normálisan válaszolni szerintem.

2020. szept. 8. 12:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Az egy dolog hogy sok kérdés buta, de hogy sokszor maga a kérdező is buta, ráadásképpen arrongáns, a kérdés emellett sokszor még provokáció is, emellett kamu, és voltmár.

Aztán téged tiltanaka a modik, ha leírod a véleményedet. A modikat mondjuk lecserélhetnék.

2020. szept. 8. 12:40
 2/14 anonim ***** válasza:
Emellett persze vannak indokolatlanul kötekedő válaszok is, de szerintem mindegyik mellé lehetne állítani egy förtelmes kérdést.
2020. szept. 8. 12:41
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

Erre nem tudtál volna egy szavazást kiírni?!

(viccelek :))

Én úgy gondolom (ha a trollokat nem számítom bele), hogy sok "kötekedő" válasz amiatt születik, mert a kérdező nem tud kérdezni (nem tanult meg jól kérdezni) és a válaszolók türelme elfogy mikor barkóbázni kell 2 napig, mire kiderül pontosan mit is szeretett volna.

Én van hogy az ilyen kérdést alapból átugrom és nem is próbálok rá választ adni, mert tudom magamról, hogy elfogyna a türelmem.

Ha valaki értelmesen teszi fel a kérdést (csak épp butaságot kérdez) az más, arra mindig veszem a fáradtságot és normálisan/türelmesen elmagyarázom trollkodás nélkül, mert ott egyértelmű, hogy a kérdező is értelmes, csak hiányosak az ismeretei az adott témában.

Egy mondatban úgy foglalnám össze, hogy "hülye kérdésre hülye válasz"! :)

2020. szept. 8. 12:48
 4/14 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a sok hülye kérdés jobban lerontja, ideértve pl. azokat, amikre egy két szavas Google-kereséssel megtalálná a választ, amikor nem írja le a kérdésben, miről van szó, pedig nem lenne hosszú, milyen notebookot/akármit vegyek, hadd ne soroljam. Én néha szoktam cinikus (de nem gúnyos) válaszokat írni, hogy érezze a törődést...
2020. szept. 8. 12:51
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem meg ez adja a sava borsát. Ha csak szakirodalmi válaszok jönnének, akkor semmi izgalom nem lenne az egészben. Rendesen várom, hogy mikor olvasok provokatv választ, vagy valami poént legalább. A szarabb az, hogyha valaki nem látja, hogy mikor mi a poén vagy az irónia.
2020. szept. 8. 12:55
 6/14 anonim ***** válasza:
#5-nek: Gratulálok! Ez a legtökéletesebb válasz az adott kérdésre!
2020. szept. 8. 13:35
 7/14 anonim ***** válasza:
65%
#6 na tessék, a végén kiderül hogy te nem vagy segghülye, csak mindig ironizálsz. :)
2020. szept. 8. 13:55
 8/14 anonim válasza:

értem, mire gondolsz

hát igen, sajnos nem javítja

sokszor elmegy a kedvem egy jó kérdésnél a 40 kommentárt átolvasni, hogy kiszűrjem belőle a rendes válaszokat, további infót

2020. szept. 8. 14:23
 9/14 anonim ***** válasza:
96%

#8 mondjuk az attól is függ, miből adódik a 40 kommentár. a véleménykülönbség megvitatása önmagában szerintem nem probléma, mert tanulhatunk belőle....

a trollok sokkal zavaróbbak (és nem a poénkodásra gondolok) hanem akinek a "vicc" azt jelenti, hogy kivétel nélkül mindent leszavaz. alapvetően nem érdekelne, de a jó válaszokat is leszavazza ami megtévesztheti a kérdezőt majd mehet a magyarázkodás, hogy XY válaszára hallgass, az jó, csak megint idekerült pár troll ezért nincs 50% fölött egy válasz sem.

én a válaszok értékelését megszüntetném: ha jónak gondolsz egy választ akkor jelezheted (+1) és az adott válasz felértékelődik. a negatív szavazás helyett inkább bevezetném a kerdező részéről a "legjobb válasz" vagy "válasz elfogadása" lehetőséget, ami kiemeli azt, amelyik bevált neki. és ezért járna plusz pont...

Nyilván láttatok már hasonlót külföldi (vagy akár itthoni) oldalakon is, tehát nem spanyol viasznak szánom: de azt gondolom hogy sokkal működőbb módszer lenne, mint ez a mostani.

2020. szept. 8. 15:00
 10/14 anonim válasza:

#9 (8as vagyok)

igen, én is így látom, sajnos nem fogalmaztam teljesen jól meg

ez jó ötlet (a pontozási alternatíva)

szerintem általában is kicsit olyan rendszer kellene, mint a német nyelvű GuteFrage (ott a privik is chat szerűek)

2020. szept. 8. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!