A fax-al nem lehet visszaélni?
Bocsássatok meg, ha hülyeséget kérdezek, de csak filmekből ismerem a fax működését.
Ha valaki elkezd egy létező fax számot spamelni, akkor a szám végén lévő eszköz mindet sorban kinyomtatja? Ilyen támadások hogy-hogy nem voltak annak idején, mikor még elterjedt volt a faxolás?

"Ha valaki elkezd egy létező fax számot spamelni, akkor a szám végén lévő eszköz mindet sorban kinyomtatja?"
Nem biztos.
Lehet, hogy eltárolja a küldött faxot, vagy egy faxmodem van mögötte, ami egy faxszerverhez csatlakozik és számítógépen tárolja a küldött faxokat.
"Ilyen támadások hogy-hogy nem voltak annak idején, mikor még elterjedt volt a faxolás?"
A telemarketingesek küldtek gyakran kéretlen reklámleveleket:
de általában minden ország hírközlési hatósága tíltja/tiltotta a kéretlen reklámtevékenységeket - kis hazánkban is jelenthetőek a kéretlen faxok:

A FAX-ra teljesen más típusú csalást lehet alapozni.
A 90-es évek elején volt egy-két olyan eset, hogy igen komoly szerződéseket, és ahhoz kapcsolódó papírokat FAX-al nyomtattak ki.
Ez a mai napig eljátszható lenne, mert szerintem már a kutya sem emlékszik rá!
Hogy mi ebben a lényeg?
Hogy a szerződés szövege fél-egy éven belül szó szerint eltűnik! XD

#6: Gyanítom a hőpapíros nyomtatóval ( [link] ) ellátott faxokra gondol, ami elterjedt volt az 1990-es években.
A hőpapíros nyomtatásnak az a hátránya, hogy idővel elhalványul, vagy hő hatására befeketedik. Éppen ezért szokás a blokkokról fénymásolatot készíteni (a "klasszikus" fénymásolókban a nyomtató lézernyomtató szokott lenni - annak a nyomata tartósabb).

#5, #8-nak:
Nem urban-legend.
Akkoriban az emberek sokkalta naivabbak voltak, még komoly pozíciókban is. Ha ezt most nem írtam volna le neked és valakivel kötöttél volna valamilyen szerződést, és az ahhoz tartozó összes dokumentum szép egységesen ugyanolyan papírra lett volna "nyomtatva" akkor bár érdekesnek találtad volna, de szépen aláírtad volna őket. Hiszen nem mindegy hogy milyen papírra "nyomtatta"? Nem! XD
Közben rágugliztam a mai FAX-papírokra. Simán találtam 210mm-es A/4-es szabványút. Már csak a hosszát kell 297mm-re szabni, és a "jó isten" se veszi észre hogy nem A/4-es!

#9 vagyok:
Mint azt már fentebb írtam:
"Ez a mai napig eljátszható lenne, mert szerintem már a kutya sem emlékszik rá!"
Ma ráadásul sokkal könnyebb, mert a régieknek perforált volt a széle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!