Hogy tudom valaki IP címét lenyomozni? Visszaélnek a nevemmel és képemmel.
Badoon regisztráltak a nevemben, facebook képeimet felhasználva.
Valahogy ki lehet deríteni hogy milyen ip címről lépnek be a felhasználói fiókhoz? Esetleg ha levelet kapok tőle a badoon keresztül, abból ki lehet szedni az IP-t?
Ha megvan az IP kideríthetem hogy kihez tartozik az adott IP vagy bármi ilyesmi?
Haverom a Telekomnál dolgozik, ügyfelesként. Esetleg ha telekomos az IP ő csak utána tud nézni, nem?
Vagy elég ha bemegyek a rendőrségre és ők intézkednek?
Az előzőekkel egyetértésben némi kiegészítés:
"Ha megvan az IP kideríthetem hogy kihez tartozik az adott IP vagy bármi ilyesmi? "
Maximum azt tudod kideríteni, hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik és esetleg a szolgáltató azt melyik városban osztotta azt ki.
"Esetleg ha telekomos az IP ő csak utána tud nézni, nem? "
Elvileg igen, utánanézhetne ha az IP Telekomos tartományból származna. De ilyen adatot adatvédelmi okokból nem adhat ki. Rendes vállalattól ezért azonnal kirúgnák a céget meg megbírságolnák.
"Valahogy ki lehet deríteni hogy milyen ip címről lépnek be a felhasználói fiókhoz?"
Szokványos, a Badoo-ról küldött e-mailből nem. Abban csak a Badoo szerveréig jutsz el.
"Valahogy ki lehet deríteni hogy milyen ip címről lépnek be a felhasználói fiókhoz?"
Elvileg lehetne, csak az a kiderítendő féltől is aktív közreműködést igényelne (látogasson meg egy általad üzemeltetett weboldalt, asztali levelezőkliensből küldjön levelet, valamilyen WebRTC-alapú csevegőszolgáltatáson keresztül csevegjen veled direktbe,...)
A Badoo sem adja ki neked sem semmilyen magánszemélynek a nevesíthető adatokat (tehát az adott fiók bejelentkezésénél használatos IP-címet se).
Adatvédelmi szabályok vonatkoznak rájuk is.
Persze együtt kell működniük a hatóságokkal, de az más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!