Saját "felhőtárhely" létrehozása?
Sziasztok! Arra gondoltam, hogy csinálok egy privát FTP-vel működő (Illetve gondolom azzal lenne a legegyszerűbb) szervert, amit tudok én meg néhány haver használni. Fontos, hogy tudjak több "fiókot" létrehozni, ne férjen hozzá mindenki mindenki adatához.
Nem üzleti projekt lenne, csak "hobbiként" üzemelne, amire tudunk adatokat feltöltögetni.
Amire gondoltam:
Használt:
G2030 + Integrált videokártya + 4 GB RAM
Új:
Ház: [link] - Vennék bele néhány ventilátort persze
Tápegység: CoolerMaster MWE 550W
És egy 2 TB Seagate 7200 RPM 256 MB-os HDD
Áramot tudnék biztosítani neki, bár egy ilyen gép nem enne sokat, az biztos.
Ha tényleg PtP kell akkor vegyél egy Synology NAS-t és állítgass be minden szükségeset hozzá.
De szerintem egyszerűbb regisztrálni valami tárhelyszolgáltatóhoz mint pl a Mega. Ott is lehet egyénenként ki mihez férhet hozzá. Vagy a Google drive, Dropbox, Box, stb. Persze ezek nem PtP működnek.
Meg FTP helyett ott a Torrent DHT is ami akkor jó ha szűk uploadod van és sok barátodhoz kell nagy fileokat eljuttatnod központi (torrent) szerver nélkül. Ehhez is NAS javasolt.
Neked lehet, hogy inkább OwnCloud kellene sima FTP helyett a cím alapján. De nem tudjuk mire akarod használni.
Ha fontos adatokat akarsz rajta tárolni akkor mielőtt belevágsz már tudd, hogy hogy akarod a biztonsági mentést megoldani.
Hát lehet, hogy ki fogsz röhögni, de nálam így megy egy régi laptop.
Gigabites halókártya, win10 és filezilla ftp szerver.
Egy terrás vinyó van benne.
Torrentkliens is fut rajta, bárki tud rá letölteni filmeket és mindenki meg tudja nézni bármelyiket.
Külön felhasználói mappákat is lehet csinálni.
Két éve használom, semmi baja a laptopnak.
Asztali gépnek több és nagyobb háttértárral megteszi egy mini itx alaplap mondjuk linux-szal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!