Ellenőriztem kétlépcsős azonositós email cimemet? Mit jelentenek az alábbiak?
A Google igy forditotta le:
Az ellenőrzést ezen hvg cikk segitségével végeztem:
Kétlépcsős azonositás mellett elképzelhető, hogy köztük vagyok??
Szerintem az egy kamu oldal.
Konkrétan egy vadonatújan létrehozott e-mail címre is azt írta, hogy "oh no"
Kamuoldal? Hát már a HVG-ben se lehet megbizni? Éppen ez a weboldal kutatja és ismerteti a megtévesztő és kamuoldalakat, ime:
Nem kutatnak ők semmi után.
1-2 idióta szerkesztő náluk is akad sajnos, ami mindenféle külföldi kamuhírt magyarra fordít és közzétesz.
Az oldal meg kamu, mivel KETTŐ vadonatúj (fél perce regisztrált) e-mail címre is "oh no" szöveget dobott.
Nem mentem tovább, de feltételezem, hogy utána le kellene tölteni vagy regelni vagy valami, aztán jöhetnek a malware-ek
Tipikus eset volt régebben egy ilyen, csak ott az volt a szöveg, hogy "nézd meg, hogy lehallgat-e a kormány"
Doszka
Ne terjeszd a hülyeséget! Az oldal mögött Troy Hunt áll, az egyik legismertebb cyberbiztonsági szakember, maga az oldal pedig egy nemzetközileg elismert eszköz. Semmilyen programot nem kell letölteni hozzá, reklám van rajta ugyan, de az sem sok.
Ha a frissen regisztrált e-mail címed szerepelnek a listában, annak nagy valószínűséggel az az oka, hogy az oldal nem csak teljes e-mail címre ellenőriz, hanem külön a mailboxra is ellenőriz. Ennek az az oka, hogy sok adatbázisban nem "mailbox@host.tld" formában vannak tárolva az e-mail címek, hanem mezőkben szeparálva, tehát külön a mailbox, külön a host, és sokszor külön a tld.
Ilyenkor nem lehet minden esetben egyértelműen megállapítani, hogy ki kivel van. Tehát, ha te beregisztráltad a "kovacsjozsef@citromail.hu" címet, beírod az oldalra, és riasztást ad, annak valószínűleg az az oka, hogy a "kovacsjozsef" szerepel valamelyik adatbázisban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!