Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért szakadozik meg a netem?

Miért szakadozik meg a netem?

Figyelt kérdés

Kettő gép van a családban, és 8 Mbites invitel internet.

D-Link DI-524 routerrel van megosztva. Az egyik gépre vezetékkel, a másikra vezeték nélkül kapcsolódik.

Az a probléma, hogy gyakran megszakad az internet. Legtöbbször csak 1-2 percre, és ezt kb 15 percenként. De van olyan is hogy több órig sincs net. Az a furcsa, hogy olyan is van, hogy 1 hétig sincs semmi gond. Kiszámíthatatlan.

Múltkor volt egy kisebb áramszünet, az egész csak egy 1 mp-es áramkimaradás volt. Utána újra bekapcsoltam a gépemet, és nem volt internet. Ha lekapcsolom a fő elosztót (erre van rádugva minden számítógépes dolog) akkor utána megint nincs net...

Kettő tippem van a hibára:

Az egyik az, nekem még Comtrend CT-5071E modemem van. Ezt az invitel adta a bekötéskor. Ez még fekete. Az egyik haverom mondta, hogy úgy tudja, hogy már sok helyen kicserélték ezeket egy újabb típusra, annak a színe fehér. Tudom nem a szín a lényeg, de mivel annak nem tudom a típusát ezért így tudom megkülönböztetni.

A másik meg az, hogy elromlott a routerem. Ezt azért gondolom, mert ugye írtam, hogyha megszakítom az áramfelvételt (szal kihuzom a dugóból :D ), akkor MINDIG eltűnik a net. SZóval ilyenkor amíg nem csinálok valamit a router IP címén (192.168.0.1), vagy nem telepítem újra az internetet addig nicns net.

DE! Ha csak a modemet huzom ki, és utána visszadugom, akkor van net :S

Ha esetleg tudna segíteni valaki, akkor legyen szíves.

Kihívnám a inviteleseket, de lehet megint hülyének néznének mint múltkor (az volt h felhívtam h nincs net, aztán a csaj elkezdte magyarázni, h hogyan kell feltelepíteni, pedig tudtam azt elötte is, meg meg is csináltam elötte már, de akkor nem javult meg. de amikor telefonálás közbe csináltam akkor meg megjavult), mert lehet h nem is a modem hibás.

Na szóval.... azt se tudom mi van már

2010. aug. 3. 22:18
 1/9 anonim ***** válasza:
Kiváncsi lennék én is a válaszra. Nekem T-homos adsl-em van, stabil, mint az atom. De az elmult hét péntekjén megbolondulhattak az elektronok, mert igen gyakran megszakadt a netem. A felállás hasonló mint nálatok ( 2 gép, modem router). Csak vonali problémára tudok tippelni, mivel nem történt semmi rendkívüli. Az invitelről meg nem sok jót hallottam, vonali tekintetben, bár nem hiszem, hogy hibásak lennének.
2010. aug. 3. 22:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem USB modemes mobilnetem van, a múlt héten telepítettem valamit, attól kezdve többször is megszakadt a kapcsolat. Nem talált az állandó védelem semmit, de fagyott az Asztalra minden. Letöltöttem a Malwarebytes Anti-Malware-t és megtalálta a dögöt: Trojan.Droppler volt! Próbáld meg, hátha nálad is ez a gond.
2010. aug. 3. 22:34
 3/9 A kérdező kommentje:
megpróbálom azt a programot. lehet h az az, mert kb 2 éve nem telepítettem újra a windows.
2010. aug. 3. 23:18
 4/9 A kérdező kommentje:

ez azért durva, nem?

[link] va_trojai_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Karanténba helyezve --> törölve

jelenleg most van net, de ez még csak tesztidőszak.

2010. aug. 4. 00:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Már meg is válaszoltad a kérdésedet:

"Ha csak a modemet huzom ki, és utána visszadugom, akkor van net"

Nyilvánvalóan a modem a ludas.

Csak egy megjegyzés: Nekem is D-Link DI-524 routerem volt, azt tapasztaltam, hogy nem megbízható, én lecserélném valamilyen asus, vagy linksys típusra.

2010. aug. 4. 11:31
 6/9 A kérdező kommentje:

""Ha csak a modemet huzom ki, és utána visszadugom, akkor van net"

Nyilvánvalóan a modem a ludas. "

Ezt úgy értem, hogyha van net alapból, és akkor kihuzom a konektorból a modemet, és visszadugom akkor utána is van net. De ha a routerrel csinálom ezt, vagy egyszerre mindkettővel, akkor utána nincs net, és mehet elölről a beállítások hada...

Szerintem én is le fogom cserélni. Úgy tudtam hogy a D-link minőségi routereket gyárt, azért is vettem ezt. Pedig volt olyan is ami fele ennyibe került.

2010. aug. 4. 11:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát akkor bevált a tippem: szakadozó net, trójai.

Milyen trójai volt végül? Nem látható a linkedben.

2010. aug. 4. 16:38
 8/9 A kérdező kommentje:

volt ott minden féle... utána lefuttattam a teljes átvizgsálást is és akkor talált még plusz 10 vírust, több mint fele annak is trójai.

de nem ez okozta a problémát, még sincs mindig netem :S

2010. aug. 6. 08:21
 9/9 A kérdező kommentje:
probléma megoldódott... kijöttek az inviteltől, aztán kicserélték a modemet. azt mondták hogy a modem volt rossz, de nem csak az, hanem a háló kártyám is. vettem bele egy újat 2000-ért, és most minden tökéletes :D
2010. aug. 10. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!