Miért szakadozik meg a netem?
Kettő gép van a családban, és 8 Mbites invitel internet.
D-Link DI-524 routerrel van megosztva. Az egyik gépre vezetékkel, a másikra vezeték nélkül kapcsolódik.
Az a probléma, hogy gyakran megszakad az internet. Legtöbbször csak 1-2 percre, és ezt kb 15 percenként. De van olyan is hogy több órig sincs net. Az a furcsa, hogy olyan is van, hogy 1 hétig sincs semmi gond. Kiszámíthatatlan.
Múltkor volt egy kisebb áramszünet, az egész csak egy 1 mp-es áramkimaradás volt. Utána újra bekapcsoltam a gépemet, és nem volt internet. Ha lekapcsolom a fő elosztót (erre van rádugva minden számítógépes dolog) akkor utána megint nincs net...
Kettő tippem van a hibára:
Az egyik az, nekem még Comtrend CT-5071E modemem van. Ezt az invitel adta a bekötéskor. Ez még fekete. Az egyik haverom mondta, hogy úgy tudja, hogy már sok helyen kicserélték ezeket egy újabb típusra, annak a színe fehér. Tudom nem a szín a lényeg, de mivel annak nem tudom a típusát ezért így tudom megkülönböztetni.
A másik meg az, hogy elromlott a routerem. Ezt azért gondolom, mert ugye írtam, hogyha megszakítom az áramfelvételt (szal kihuzom a dugóból :D ), akkor MINDIG eltűnik a net. SZóval ilyenkor amíg nem csinálok valamit a router IP címén (192.168.0.1), vagy nem telepítem újra az internetet addig nicns net.
DE! Ha csak a modemet huzom ki, és utána visszadugom, akkor van net :S
Ha esetleg tudna segíteni valaki, akkor legyen szíves.
Kihívnám a inviteleseket, de lehet megint hülyének néznének mint múltkor (az volt h felhívtam h nincs net, aztán a csaj elkezdte magyarázni, h hogyan kell feltelepíteni, pedig tudtam azt elötte is, meg meg is csináltam elötte már, de akkor nem javult meg. de amikor telefonálás közbe csináltam akkor meg megjavult), mert lehet h nem is a modem hibás.
Na szóval.... azt se tudom mi van már
ez azért durva, nem?
[link] va_trojai_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Karanténba helyezve --> törölve
jelenleg most van net, de ez még csak tesztidőszak.
Már meg is válaszoltad a kérdésedet:
"Ha csak a modemet huzom ki, és utána visszadugom, akkor van net"
Nyilvánvalóan a modem a ludas.
Csak egy megjegyzés: Nekem is D-Link DI-524 routerem volt, azt tapasztaltam, hogy nem megbízható, én lecserélném valamilyen asus, vagy linksys típusra.
""Ha csak a modemet huzom ki, és utána visszadugom, akkor van net"
Nyilvánvalóan a modem a ludas. "
Ezt úgy értem, hogyha van net alapból, és akkor kihuzom a konektorból a modemet, és visszadugom akkor utána is van net. De ha a routerrel csinálom ezt, vagy egyszerre mindkettővel, akkor utána nincs net, és mehet elölről a beállítások hada...
Szerintem én is le fogom cserélni. Úgy tudtam hogy a D-link minőségi routereket gyárt, azért is vettem ezt. Pedig volt olyan is ami fele ennyibe került.
Hát akkor bevált a tippem: szakadozó net, trójai.
Milyen trójai volt végül? Nem látható a linkedben.
volt ott minden féle... utána lefuttattam a teljes átvizgsálást is és akkor talált még plusz 10 vírust, több mint fele annak is trójai.
de nem ez okozta a problémát, még sincs mindig netem :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!