Miért vannak csomószor ilyen szintű internet belassulásaim?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 500 megás netem van itthon, de az utóbbi közel fél évben rengeteg lassulást, megszakadást tapasztaltam sajnos, kábelről is és wi-fi-ről is. A megszakadások megszűntek már, de a random belassulás nem. Speedtest.net szerint 10-20 megáig szokott visszalassulni, ezt érezni akkor is ha töltök le, de valamikor 1-2 megáig lassul vissza, ilyenkor az oldalakat is elég nehezen tölti be. Nem, nem fut semmi le- és feltöltés sem. Ilyen nagy mértékű lassulást nem szabadna produkálnia, olyankor is megesik, ha csak én vagyok egyedül itthon, szóval olyankor más nem használja. Ezekkel a beállításokkal megy a router 2 éve, és korábban jó volt, legalábbis ilyen rossz sose volt. Még a szolgáltató emberei állították be, amikor 2018. elején router csere volt és gyorsabb csomagra váltottunk. A gép is nemrég volt újratelepítve, a hálózati kártya is teljesen rendben van, sose írt ki rá hibát. Router reset is lett csinálva nemrég, de a helyzet nem javult, úgy be tud lassulni a net, hogy jóformán használhatatlan, és kiszámíthatatlan, hogy mikor fog belassulni. Nemrég azt is észrevettem (lehet csak véletlen egybeesés), hogy a gépem újraindítása után 100-200 megákat mér, szóval nem ilyen 20-at. Remélem nem nálam van a gond, a netkábelen nem láttam sérülést. Mit tegyek ilyen bosszantó helyzetben? Köszönöm!2020. júl. 30. 12:17
1/1 anonim 

válasza:

Fel kell hívni a szolgáltatót. Ők meg tudják nézni hogy valóban van e lassulás a hálózatban, vagy nálad lesz valami gond a router-el.
Egyébként a korona helyzet miatt mivel sokan otthon vannak és terhelik a hálózatot, nálam is voltak lassulások. Bár 100Mbit/s alá sose esett a sebesség. (szintén 500-as net).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!