Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért vannak csomószor ilyen...

Miért vannak csomószor ilyen szintű internet belassulásaim?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 500 megás netem van itthon, de az utóbbi közel fél évben rengeteg lassulást, megszakadást tapasztaltam sajnos, kábelről is és wi-fi-ről is. A megszakadások megszűntek már, de a random belassulás nem. Speedtest.net szerint 10-20 megáig szokott visszalassulni, ezt érezni akkor is ha töltök le, de valamikor 1-2 megáig lassul vissza, ilyenkor az oldalakat is elég nehezen tölti be. Nem, nem fut semmi le- és feltöltés sem. Ilyen nagy mértékű lassulást nem szabadna produkálnia, olyankor is megesik, ha csak én vagyok egyedül itthon, szóval olyankor más nem használja. Ezekkel a beállításokkal megy a router 2 éve, és korábban jó volt, legalábbis ilyen rossz sose volt. Még a szolgáltató emberei állították be, amikor 2018. elején router csere volt és gyorsabb csomagra váltottunk. A gép is nemrég volt újratelepítve, a hálózati kártya is teljesen rendben van, sose írt ki rá hibát. Router reset is lett csinálva nemrég, de a helyzet nem javult, úgy be tud lassulni a net, hogy jóformán használhatatlan, és kiszámíthatatlan, hogy mikor fog belassulni. Nemrég azt is észrevettem (lehet csak véletlen egybeesés), hogy a gépem újraindítása után 100-200 megákat mér, szóval nem ilyen 20-at. Remélem nem nálam van a gond, a netkábelen nem láttam sérülést. Mit tegyek ilyen bosszantó helyzetben? Köszönöm!

2020. júl. 30. 12:17
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell hívni a szolgáltatót. Ők meg tudják nézni hogy valóban van e lassulás a hálózatban, vagy nálad lesz valami gond a router-el.

Egyébként a korona helyzet miatt mivel sokan otthon vannak és terhelik a hálózatot, nálam is voltak lassulások. Bár 100Mbit/s alá sose esett a sebesség. (szintén 500-as net).

2020. júl. 30. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!