Másnak is megszarporodtak a "Szia, itt XY. Emlékszel rám? Nagyon kedvellek, találkozhatnánk? A profilom és a képeim itt vannak." SPAM-ek, ilyen hihetetlen URL-ekkel, mint ₘyₛeₓdₐtiⁿg24⁷.xyz

Szia!
Én még szerencsére nem kaptam ilyen leveleket, és valószínűleg nem is fogok, mert nem szoktam megadni semmilyen internetes regisztráció során a személyes E-Mail címemet. Csak ott használom a személyes E-Mail címemet, ahol nagyon fontosnak tartom, és tudom, hogy a későbbiekben még szükség lehet rá! Te is tégy így, mert amikor felregisztrálsz egy noname oldalra, az E-Mail címed bekerül az adatbázisukba, és ezt az adatbázist előszeretettel adják ki különböző spammer levelezőlistáknak némi pénzért cserébe!
Méghogy az adatbázist!
Ezek az oldalak üzemeltetői a saját annyukat képesek lennének eladni ezer forintért cserébe, ezt elhiheted!
Tegnap délután már valaki írt ki ide egy ugyan ilyen kérdést, ott leírtam a lehetséges teendőket:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Szia! Nekem is megszaporodtak. Épp emiatt kerültem a GYK-re, látom, más is kap rendesen. Csináltam egy képernyőmentést és elküldtem az email szolgáltatónak, mert az úgy látszik kevés, hoyg spamba teszem.Nem értem miért nem szűrik ezeket rendesen.
A cél feltehetően adathalászat. Vigyázzunk!
Eladási odlalakon is vannak ilyenek, de az egy másik trükk, az megkárosítással is jár.
Én is kapom egy ideje ezeket, a röhej az, hogy én nő vagyok :-)
Gondoltam, beállítok egy szabályt (citromail) hogy törölje ezeket, de sajnos a levél szövegére nem lehet szűrni, és ahogy néztem mindegyiket más email címről küldik sajnos. Így minden nap vannak új nők. Nem tudom, honnan jönnek :-) de kűzdök velük :-)
Ezt az email címem csak a regisztrációkhoz használom, de néha belenézek, mert jönnek hasznos információk is.

Csatlakozom, kb 3 napja vagy 7-8 levelet kapok napont Heni Reni stb néven. Szintén nő vagyok.
Hevesen rakosgatom őket a spam mappába hátha észbe kap a szűrő..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!