Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Másnak is megszarporodtak a...

Másnak is megszarporodtak a "Szia, itt XY. Emlékszel rám? Nagyon kedvellek, találkozhatnánk? A profilom és a képeim itt vannak." SPAM-ek, ilyen hihetetlen URL-ekkel, mint ₘyₛeₓdₐtiⁿg24⁷.xyz

Figyelt kérdés

2020. júl. 28. 08:47
 1/5 anonim ***** válasza:
75%

Szia!

Én még szerencsére nem kaptam ilyen leveleket, és valószínűleg nem is fogok, mert nem szoktam megadni semmilyen internetes regisztráció során a személyes E-Mail címemet. Csak ott használom a személyes E-Mail címemet, ahol nagyon fontosnak tartom, és tudom, hogy a későbbiekben még szükség lehet rá! Te is tégy így, mert amikor felregisztrálsz egy noname oldalra, az E-Mail címed bekerül az adatbázisukba, és ezt az adatbázist előszeretettel adják ki különböző spammer levelezőlistáknak némi pénzért cserébe!

Méghogy az adatbázist!

Ezek az oldalak üzemeltetői a saját annyukat képesek lennének eladni ezer forintért cserébe, ezt elhiheted!

Tegnap délután már valaki írt ki ide egy ugyan ilyen kérdést, ott leírtam a lehetséges teendőket:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

2020. júl. 28. 09:04
 2/5 anonim válasza:

Szia! Nekem is megszaporodtak. Épp emiatt kerültem a GYK-re, látom, más is kap rendesen. Csináltam egy képernyőmentést és elküldtem az email szolgáltatónak, mert az úgy látszik kevés, hoyg spamba teszem.Nem értem miért nem szűrik ezeket rendesen.

A cél feltehetően adathalászat. Vigyázzunk!

Eladási odlalakon is vannak ilyenek, de az egy másik trükk, az megkárosítással is jár.

2020. júl. 28. 11:00
 3/5 anonim válasza:
100%

Én is kapom egy ideje ezeket, a röhej az, hogy én nő vagyok :-)

Gondoltam, beállítok egy szabályt (citromail) hogy törölje ezeket, de sajnos a levél szövegére nem lehet szűrni, és ahogy néztem mindegyiket más email címről küldik sajnos. Így minden nap vannak új nők. Nem tudom, honnan jönnek :-) de kűzdök velük :-)

Ezt az email címem csak a regisztrációkhoz használom, de néha belenézek, mert jönnek hasznos információk is.

2020. júl. 28. 15:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Csatlakozom, kb 3 napja vagy 7-8 levelet kapok napont Heni Reni stb néven. Szintén nő vagyok.

Hevesen rakosgatom őket a spam mappába hátha észbe kap a szűrő..

2020. júl. 28. 16:45
 5/5 HalkHogen válasza:
Én is kapom ezeket a retkes leveleket pár hete. Lassan kicsit idegesít törölgetni őket...
2020. júl. 30. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!