Hogy lehetne vezetékes internetem?
A helyzet a következő: most kötöttünk UPC/Vodafone-nal szerződést tv + internetre, a linkelt képen lévő kilógó valamit hosszabbították meg, ami a modemmel van összekötve, és ez adja a wifit (nem értek ezekhez nagyon)
Én azt szeretném elérni, hogy ha az én szobámban lévő internetkábel aljzatba bedugom a netkábelt, és összekötöm a gépemmel, akkor legyen vezetékes internetem (a munkámhoz lenne szükséges a stabil és gyors internet). Viszont most nem ad internetet, ha összekötöm netkábellel a két internetkábel aljzatot (a falban lévőt a gépben lévővel).
Mi a teendő ilyenkor, kihez tudnék fordulni? A Vodafone / UPC megcsinálja, vagy keressek más céget, akik ezzel foglalkoznak?
Hát erre így nehéz válaszolni, mivel nem ismerjük a ház/lakás kábelezési struktúráját.
Azt biztos, hogy ez már nem a Vodafone hatásköre. Ők behozták a koaxot a lakásba, kihelyezték a saját eszközüket, és lényegében az ő dolguk eddig terjed. A szolgáltatás átadási pontja az eszközük LAN portja.
Arra kéne rájönni, hogy a szobádban lévő fali aljzat hova van bekötve a túloldalon.
bejön a kábel és bemegy a szolgáltató modemjébe.
onnan a LAN csatlakozóba dugd be a kábelt és azt dugd a számítógépedbe!
Ha van routered is akkor így: [link]
Itt valamit csinált az internet bekötő, talán a 4-es elosztót cserélte egy 3-asra, de azt hiszem az a tv-vel volt kapcsolatos. Erre gondoltok?
a bejövő kábel be van dugva a modembe.
onnan dugd be a falba és a másik szobában a falból a számítógépbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!