Hogy tudom az internetet megosztani egy házba vezetékek össze vissza húzása nélkül?
Sziasztok!Hozzá értők segítségét,vagy véleményét kérném.Új építésű házba költözünk hamarosan a gyerekeimmel.Mindenképpen vezetékes megoldásban gondolkodom.Tehát a mobil net nem játszik.A ház úgy épült,hogy minden vezeték a falakban van elvezetve,villamos kábelek,és ugyanúgy a tv,internetkábelek is az egyes helységekbe.3 szobába,és a nappaliba.Hozzá nem értőként én úgy tudom elképzelni,hogy a szolgáltató behozza az utcáról az internetkábelt,egy modem segítségével rácsatlakozik a központi egységre ahonnan szétágaznak a helységekbe a vezetékek.És kell egy router,ami megosztja az internetet.Ha eddig a gondolatmentelemben nincs hiba,akkor a továbbiakat nem értem csak.Kiválasztok egy helységet ahova teszem a routert és egy gépet.A helységekbe internetcsatlakozós aljzat van,egy lan kábellel összekötöm a dugaljt és a routert,és a routerbe dugok egy másik lankábelt,és összekötöm a mellé helyezett géppel.Így azon a gépen van internetem.De ha a másik 2 helységbe is asztali gép van,vagy laptop,akkor azokat hogy csatlakoztatom a távol lévő routerbe?Elég ha a helységekbe lévő internetaljzatot csatlakoztatom egy lan kábellel a gépbe vagy laptopba? Vagy mindenképp a routerba kell csatlakoztatni.Bocsi a zagyva és hosszú írásért,de elég hülye vagyok hozzá.
A cél az lenne értelemszerűen,hogy alapból minden vezeték a falon belül,vagy a padló alatt megy el a házba...nem szeretnék falon kívüli vezetékeléseket.Megoldható anélkül,vagy ezt úgy nem lehet megcsinálni?
Azt tudom hogy a telefon vagy a tablet fogja a router jelét...de a gép és a laptopnál kell a konkrét csatlakoztatás.
Köszi,szuper,így már világos.A szolgáltató csak egy géphez biztosítja az internetszolgáltást,így hiába van a modemen több ethernet csatlakozó,szükséges egy router is,ami ahogy írtad a központi részen rácsatlakozna a 4 felé ágazó vezetékekre,és biztosítaná a jelet az adott helységekben.
Sajnos ezzel csak megvilágosodtam :) A gond innentől kezdve az,hogy ahol van ez a központi rész,ott a közelben nincs konnektorom,már pedig a modemet és a routert is be kell dugnom.
Egyébként ott jön be a házba az áram,ott a villamos központ,a villanyszekrény...onnan vajon lehetne még 220at hozni? Akár egy lengődugajjal megoldva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!