A Vodafone minden ok nélkül korlátozza az előizetőinek az internetsebességét?
Félreértesz valamit, de az ÁSZF valószínűleg tisztázná ezt, ha elolvasod: a csomag neve igazából a maximális elérhető sebességet tartalmazza, ami optimális esetben érhető el (hálózati infrastruktúra, leterheltség és egyéb dolog függvényében), a valóságban pedig te a garantált sebességre fizetsz elő, ami a fenti optimális esetben elérheti a maximumot.
Ezért jól láttad azt, hogy nem reklamálhatsz, mivel szerződésszerűen történik a szolgáltatás. És még elég jó fejek is voltak, ha megpróbáltak az infrastruktúrán javítani, hátha ki lehet hozni belőle többet, ha tényleg csak az az akadálya. Azt mondhatták volna, hogy semmi gond, a szolgáltatás jogszerű, te pedig élvezd ami van, vagy nyugodtan menj máshoz.
Nincs szándékos lassítás meg egyéb összeesküvés ellened, én igazából még csak jogosnak sem találom a kérdést. 100-as garantált sebességnél te kimérsz 160-at, de számon akarod kérni hogy miért nem 500. Azért nem 500, mert te egy 100-as netre fizettél elő, ami akár az 500-at is elérheti. Ha 500 kell, akkor fizess elő olyan csomagra, ahol 500 a garantált.
Nem, nem lassítanak szándékosan.
Amit te lassulásnak nézel, az azért van, mert nincs már UPC. Külön szolgáltató volt, saját szerverparkkal, saját elsődleges és másodlagos szolgáltatói szerződésekkel. A Vodafone amikor átveszi, akkor a hozzá tartozó szerverek és kábelek is át vannak irányítva, mert például egy másik amerikai vagy európai szolgáltatónál fizetnek elő a nemzetközi vonalra. Ez a vonal nyílván más paraméterekkel rendelkezik.
Nekem is volt hasonló problémám az UPC/Vodafone-val, az ügyintéző is bunkó volt, egyszóval elegem lett a Vodafoneból, és átmentem a Telekomhoz, ott 300as netem van, 290 mindig megvan, de sokszor kerek 300, csak ajánlani tudom.
A Digin is gondolkoztam, mert sok jót hallottam, csak ahol én lakok oda pont nem lehet bekötni a Digi-t.
Hátha valakit érdekel az azóta történt fejlemény.... :)
Nos, novemberben lejárt a hűségem a Vodánál, Telekomra váltottam mert az volt errefelé elérhető. Az 1000/1000 Sebességű internet azóta 940/940 -el jön-megy. Reggel, este, délben, Karácsonykor és remélem, hogy ma Szilveszterkor mérve is! :) A skype meetingek már nem szakadoznak azóta. Újra! Déjà vu, mint a UPC idejében(!, jó, azóta már home office korban élünk, de még így sem! :) ) Összefoglalva, nem bántam meg a váltást. Sajnos a Voda nálam nagyon eljátszotta a több tíz év alatt kialakult bizalmamat és elkötelezettségemet a UPC irányába. Additionally, amikor az eszközöket vissza akartam vinni, nem lehetett leadni azokat két nappal sem hamarabb, mint ahogy a szerződés lejárt volna. Hiába mondtam az üfsz-on, hogy kifizetem a díjat a szerződés végéig és, hogy már be is van kötve az új netem, a UPC vezeték pedig már le is van vágva a házunkról, így nincs szükségem az eszközeikre a továbbiakban. Most szeretném őket visszaadni, mert most jártam éppen erre. Az ügyfélszolgálaton egy tényleg kedves hölgyike bizonygatta, hogy sajnos tényleg nem tud mit tenni, mert ha most átveszi tőlem, akkor a rendszerük automatukusan úgy veszi, mintha felbontottam volna a szerződést idő előtt. Cserébe viszont nincs időlimit, így később bármikor visszavihetem az eszközöket, miután már lejárt a hűségidő, akár egy év múlva is. Hát jó! Amikor legközelebb mentem, már egy másik hölgyike fogadott a Vodánál, aki megkérdezte, hogy miért hagyom el őket, majd mikor elmondtam, akkor elkezdett velem flegmázni. Mindezek után azt is nehezményezte, hogy kértem tőle igazolást, hogy a nálam lévő eszközöket leadtam. Nagy nehezen aztán végül duzzogva adott egy papírt. Na mindegy! Én a fent írtakat tapasztaltam ezeknél a szolgáltatóknál. Remélem azért, hogy sikerül a Vodának is hamarosan beintegrálni a UPC-t a rendszereibe és mielőbb normális szintű szolgáltatás nyújtani. Egyelőre a Telekom most olyan nekem mint a UPC volt régen. Bár Telekomnál is volt egy-két kezdeti nehézség, de azóta ezek megoldódtak és remélem most már sokáig így is marad! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!