Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem értem ezt a tor böngészőt,...

Nem értem ezt a tor böngészőt, valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy ha tűzróka helyett a hagymán lépek be az internetbe akkor mi a francért nem lehet lekövetni? Miért kellenek ilyen böngeszők? Vagy ez is hazugság és lényegében az egészet lekövetik? Mert tudom, hogy a mobilokat igen, én reggel a telefonomnak is köszönök, wc-n ülve meg mondom, hogy "most ha nem akarsz olyat látni fordulj el. " ez oké is, nem őrzök államtitkot, az meg, hogy a szomszéd Ferinek megvolt a polgármester lánya az nem befolyásol semmit.

Vagy teljesen biztonságos a tor? De az kinek az érdeke?

#Hagymás internet
2020. júl. 14. 09:17
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Az nem tudom mi, de hallottam már ilyet infó órán. Gondolom valami izé. :D
2020. júl. 14. 12:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
2020. júl. 14. 13:08
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Hogy egy analógiával éljek:

A hagyományos böngésző úgy működik, hogy írsz egy levelet, amit elküldesz Gézának és rajta lesz, hogy Feladó: Tibi. Géza pedig válaszolni tud, de a postás mindig tudni fogja, kitől jött a levél.

A TOR meg úgy működik, hogy Gézával van egy közös titkos nyelvetek, te azon a nyelven írod a levelet és hozzáteszed (titkosítva), hogy feladó: Tibi. A borítékra csak annyit írsz rá, hogy címzett: Géza, aztán bedobod a szomszéd postaládájába. A szomszéd látja, hogy Gézának szól, de nem tudja, ki küldte. Odaadja a haverjának, aki kicsit közelebb lakik Gézához. Az megint egy havernak, és így tovább, míg végül eljut a címzetthez. A láncban senki sem tudja, ki írta a levelet, sem a tartalmát nem értik, csak azt tudják, hogy kinek szól. Géza ismeri a titkosítást, elolvassa és tudni fogja, hogy Tibitől jött. Ugyanezen az úton tud válaszolni is.

2020. júl. 14. 13:11
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt tudtad, hogy a Tor egy módosított Firefox?

Ennek a "Firefoxnak" az egyik működési alapelve pedig, hogy a világ akár másik felén lévő proxykat használva (azokon keresztül) éri el a célállomásokat, így azok csak a távoli proxy ip-jét látják.

Ezt egyébként pillanatok alatt ellenőrizheted is, ha felteszel egy firefoxot/chromot stb, és a tort, majd pl a [link] -ot megnézve láthatod is az eltérő ip-ket.

2020. júl. 14. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!