Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nem értem ezt a tor böngészőt,...

Nem értem ezt a tor böngészőt, valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés

Azon gondolkodtam, hogy ha tűzróka helyett a hagymán lépek be az internetbe akkor mi a francért nem lehet lekövetni? Miért kellenek ilyen böngeszők? Vagy ez is hazugság és lényegében az egészet lekövetik? Mert tudom, hogy a mobilokat igen, én reggel a telefonomnak is köszönök, wc-n ülve meg mondom, hogy "most ha nem akarsz olyat látni fordulj el. " ez oké is, nem őrzök államtitkot, az meg, hogy a szomszéd Ferinek megvolt a polgármester lánya az nem befolyásol semmit.

Vagy teljesen biztonságos a tor? De az kinek az érdeke?

#Hagymás internet
2020. júl. 14. 09:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem használsz inkább Chrome-ot? Vagy ha azt nem bírja el a géped, akkor Mozillát (vagy ha Apple géped van, akkor Safarit)? Az olyan nevenincs böngészőkben, mint a Tor, szerintem ne nagyon bízzál.
2020. júl. 14. 09:26
 2/14 anonim ***** válasza:
92%

"Az olyan nevenincs böngészőkben, mint a Tor"

na, még egy fotelszakértő... :D

2020. júl. 14. 09:32
 3/14 anonim ***** válasza:
0%
Miben jobb a Tor, mint a Chrome vagy a Mozilla? Csak úgy kíváncsiságból.
2020. júl. 14. 09:43
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
A Tor alapvetően nem arra van hogy átlagos mindennapi internetezésre legyen használva. Ezért hülyeség is összehasonlítani egy chrome-al vagy mozillával.
2020. júl. 14. 09:46
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Valami speciális dologra használják? Pontosan mikre?
2020. júl. 14. 09:50
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
2020. júl. 14. 10:04
 7/14 A kérdező kommentje:
Chrome-t használok amúgy csak nem tudtam leírni mobilom ( crome-ot akartam mondom ez túl gááz inkább a tűzrókaróka ) Mire használják? Gonosz internetre, de az a kérdés, hogy a gonosz internetet miért nem kontrollálják ? Ezt akarom megérteni úgy, hogy alap-alap-alaplegalapabb internet felhasználó vagyok.
2020. júl. 14. 10:13
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően a te szóhasználatoddal élve a "gonosz internet" avagy darkweb eredetileg jó célra jött létre. Az amerikai haditengerészet fejlesztette ki (érthető okok, titkos katonai kommunikáció)... A lényege hogy a kommunikáció többrétegű (ezért hagyma) titkosítással folyik melynek a kulcsait csak a kliens (a te böngésződ) és a szerver tudja.

A kliens és szerver adatküldéskor eltávolítja a csomagokból a helyadatokat ezért nem tudják azt sem kideríteni hogy ki honnan és hova küldte.

publikusan elérhető azzal a céllal lett hogy az olyan országokban ahol az állam jelentősen korlátozza az internet elérést. esetleg pl megbüntetnek ha facebookozol mert nem kívánatos információkat tudhatsz meg, csak a kormány híroldalait olvashatod stb... segítsék az ott élő emberek valós információhoz jutását, kommunikációját a külvilággal. Nyilván eme lehetőségeket kihasználva az illegális tartalmak meleg ágya lett... Te mint hétköznapi felhasználó semmi szükséged nincs rá, itt nálunk nem nagyon van korlátozva az internet szerencsére... A torban ha hétköznapi oldalakat nyitsz meg google face stb. teljesen ugyanúgy működik mint egy hétköznapi böngésző.. egész pontosan mint a firefox, mert hogy a firefox böngészőn alapszik. Cxak akkor van értelme használni ha .onion végződésre végződő titkosított oldalakat szeretnél meglátogatni. (ez pl a duckduckgo kereső linkje, csak torban tudod megnyitni: [link] remélem hasznos volt az információ :)

2020. júl. 14. 11:56
 9/14 A kérdező kommentje:

Igen, köszönöm.

pl. face-ra nem sikerült anno tor-on regisztrálnom, se nem társkereső oldalakra. Miért lehet ?

2020. júl. 14. 12:13
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert blokkolja a javascriptet a weboldalakon.
2020. júl. 14. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!