Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy lett ilyen fejlett az...

Hogy lett ilyen fejlett az emberiség hogy jöttek rá hogy hogy kell pl számítógépet telefont bármit csinálni?

Figyelt kérdés

Tudom hogy a mai fejjel már tök természetes, hogy van a telefon amin az üveg és húzzuk ide oda van a rádió a tv a számítógép. Vagy bármi.

Tehát honnan tudták hogy ha ezeket a dolgokat összeszerelik, üveg stb meg ami benne van pl egy telefonba. Akkor az jó lesz.

Illetve nem is tudom talán a fő kérdés inkább az lenne hogy hogy lehetséges azaz " honnan tudja a lemez a kazetta akármi hogy annak hangot kell felvennie elmentenie" meg ez az algoritmus. Egyszóval, nah értitek.

Az anyag hozzá az talán még nem felfoghatatlan hogy a föld nevű bojgón voltak a telefon alkotó elemei kezdetektől fogva.

De így ez az egész rendszer, operációs, algoritmusos kütyü érdekes.

Természetesen ügyes volt aki kitalálta.

2020. jún. 30. 22:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Termeszetesen ha egy picit olvasgatnal tortenelmet, egybol kozelebb kerulnel a korai howto-khoz. Neumann Janosra buszke leszel, mar csak ezert is erdemes errol olvasni, mert az egesz kerdeskornek, amit peddzegetsz, magyar vonatkozasa van.
2020. jún. 30. 23:54
 2/7 CspCsj ***** válasza:

Ha nagyon röviden akarnám elmondani, akkor az az előzmény, hogy nagyon sok ember sokezer éven át dolgozott különféle kutatásokon és fejlesztéseken. (vagy úgy is mondhatnám, hogy sokan megálmodtak valamit és megpróbálták megvalósítani - sokaknak sikerült, sokkal többnek pedig nem)

Ha összegezzük, akkor ennek a gigászi erőfeszítésnek az eredménye a jelenlegi tudományos és mérnöki tudás.

2020. júl. 1. 00:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokezer even at, bizony. Vegulis ebbol kiindulva akkortol, amikor lepottyantunk a farol. De inkabb azt mondom, az ipari forradalom kezdetetol olvasgass ;)
2020. júl. 1. 00:36
 4/7 CspCsj ***** válasza:

#3:

Pont most akartam írni, hogy kihagytam: akkor lett szerintem is robbanásszerű a fejlődés, amikor az emberek a kutatásaik/fejlesztéseik eredményét (vagy akár csak a próbálkozásaikat) meg tudták osztani sok más hasonló érdeklődésű emberekkel. (itt az írásbeliség elterjedésére gondolok, ami nem sokkal az általad említett forradalom előtt volt)

2020. júl. 1. 00:43
 5/7 Derwer ***** válasza:
100%

Mindig a fokozatosság a kulcs.

Kezdetben volt az abakusz ami segítette a számolást.

Kezdetben ferrit-gyűrűs adattár volt amik kvázi kézzel szőttek

Aztán jöttek a mágnes lemezek is, amik fizikai mérete akár embenyi is lehetett és pár kilobájtot tárolt. Egy floppy már hatalmas adat sűrűség emelkedés volt, de évről évre kivsinyítik a dolgokat, optimalizálnak és így ma már tízen terabájtok férnek el egy 3,5 colos meghajtón.

2020. júl. 1. 07:33
 6/7 anonim ***** válasza:
Sőt, van 1TB-os mini pendrive is :)
2020. júl. 1. 07:37
 7/7 anonim ***** válasza:
Neumann biztos nagyon okos volt, de a jelentősége a számítógép "feltalálása" körül szerintem erősen el van túlozva nálunk. Külföldi források alig említik. Lefektetett egy pár alapelvet, ami valószínűleg mindenkinek egyértelmű volt már akkor is. Mások, pl. Shannon sokkal fontosabb elveket fektettek le.
2020. júl. 1. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!